Yapılarda meydana gelen su kaçakları en büyük ve can sıkıcı tesisat arızaları arasında yer alıyor. Günümüzde meydana gelen teknolojik yenilikler ve gelişmeler sayesinde su kaçağı arızalarından kurtulmak artık daha kolay bir hal almıştır.

Su Kaçağı Nasıl Tespit Edilir?

Eski yıllarda su kaçağı tespiti deneme yanılma yolu kullanılarak yerine getiriliyor ve istenilen sonuca ulaşmak bir hayli zor oluyordu. Bu ilkel yöntem gereksiz bir zaman kaybına neden olurken etrafın da gereksiz yere kırılması gerekiyor ve ortaya daha büyük maliyetler çıkıyordu.

Oysa günümüzde artık su kaçağı tespiti modern teknolojiler kullanılarak çok daha kısa sürede ve %100 garantili olarak yerine getiriliyor. Kendi alanında uzman olan ekip kullandığı teknolojik makineler sayesinde tesisatın içerisini görüntülüyor ve saniyeler içinde kaçağın meydana geldiği noktayı tespit ederek hemen tamir işlemlerine başlıyor.

Cihazla Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Tesisat tamir hizmetlerinde artık hemen her firma bünyesinde gerekli teknolojiye yer vermektedir. Cihazla su kaçağı tespiti yapılırken ilk olarak kameralı robotlarla tesisatın içerisi görüntülenir ve kaçağın meydana geldiği alan nokta atışı yapılarak tespit edilir.

Daha sonra sızıntının durumuna bağlı olarak en uygun tamir yöntemine karar verilir ve zaman kaybetmeden işlemlere başlanır. İşlemlerin hepsinin tamamlanmasının ardından gerekli kontrolleri yapan uzman ekip su kaçağının tam olarak ortadan kalktığından emin olduktan sonra oradan ayrılır.

Su kaçağı tespit cihazı kullanılarak yerine getirilen tamir işlemlerinde tesisat borularına zarar verecek herhangi bir işlem yapılmıyor. Her zaman yüz güldüren sonuçların elde edildiği cihazla su kaçağı tespiti hizmetleri için 7/24 randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Su Kaçağı Neden Olur?

Su kaçağına neden olan durumlar farklılık gösterebilir.

En fazla karşılaşılan su kaçağı nedenleri şu şekildedir;

  • Tesisatın döşenmesi sırasında kalitesiz malzemenin kullanılmış olması
  • İnşaat sırasında ustaların yapmış olduğu hatalar
  • Su borularının zaman içerisinde çürümüş olması
  • Su kaçağının tesisat içerisinde yüksek bir basınç oluşturması
  • Su borularının eskiyerek dayanıklılığını yitirmiş olması

Bu nedenlerin her biri su kaçağı sorununun yaşanmasına sebebiyet verebilir. Tesisat uzmanları yaptığı inceleme ile su sızıntısına neden olan durumu hemen tespit edebiliyor.

Su Kaçağı Tamiri Nasıl Yapılır?

Su kaçağı tamir yöntemine kaçağın durumu analiz edildikten sonra karar verilir. Su kaçağı tespit çalışmalarında ileri teknolojilere sahip makineler kullanılıyor. Bu makineler ile su kaçağının yerini tespit eden uzmanlar etrafı kırmadan ve herhangi bir yere zarar vermeden su kaçağını kalıcı olarak yok ediyor. En etkili su kaçağı bulma yöntemleri ile çalışmalarını devam ettiren tesisat uzmanları aynı gün içinde sizi bu sorundan kalıcı olarak kurtarıyor.

Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Yaşam alanlarınızda su kaçağının meydana gelip gelmediğini anlayacağınız belirtiler şu şekildedir;

  • Duvarlarda kabarmaların meydana gelmesi
  • Kombinin ateşleme yapıp suyu ısıtmaya çalışması
  • Musluklar açık olmadığı halde su saatinin dönmeye devam etmesi
  • Yüksek tutarda gelen su faturaları
  • Duvarlarda nem ve rutubetin gözlenmesi

Bu belirtilerden herhangi birini yaşamanız durumunda zaman kaybetmeden iyi bir tesisat firmasından randevu almanız sorunun büyümeden çözülmesine olanak tanır.

Su Kaçağına İlk Müdahale Nasıl Yapılmalıdır?

Yaşam alanınızda su kaçağı olduğuna dair herhangi bir belirti gördüğünüzde kendi kendinize müdahalede bulunmaktan kaçının. Su kaçağına ilk müdahaleyi kendiniz yaptığınızda dönüşü olmayan sorunları da beraberinde getirebilirsiniz.

Böyle bir durumda hemen teknik servis uzmanları ile iletişime geçerek servis talebinde bulunmanız en etkili müdahalelerden biri olacak. Böylece daha büyük bir masrafa katlanmaktan da kurtulmuş olursunuz.

Kırmadan su kaçağı tespiti yapan tesisat uzmanları mevcut arızayı dakikalar içerisinde ortadan kaldırıyor ve sizi bu büyük sorundan kurtarıyor.

Su Kaçağı Tamiri Fiyatları

Su kaçağı tamiri fiyatları gerçekleştirilen çalışmanın içeriğine göre belirleniyor. Bütçenizi aşmayacak seviyelerde tespit edilen su kaçağı tamiri fiyatları ile aynı gün bu tesisat sorunundan kalıcı olarak kurtulma şansı elde edebilirsiniz.

Su Kaçağı Olduğunu Nasıl Anlarız?

Su kaçağının olduğunu bize gösteren birçok belirti olabilir. Örneğin aniden başlayan bir su akıntısı su kaçağının belirtilerinden yalnızca biridir. Bunun dışında banyonun tavanında kararmaların meydana gelmesi de bize su kaçağının var olduğunu işaret ediyor olabilir. Su kaçağının bir diğer belirtisi ise fayans aralarında görülen sararmalardır. Sorunun kaynağı her ne olursa olsun kameralı su kaçağı tespiti hizmetleri ile bu sorundan kurtulmanız mümkün.

Su Kaçağı Nereden Olur?

Su kaçağı farklı sebeplere dayanarak meydana geliyor. Su borularından sızan su birçok sorunu da beraberinde getirir. Su borularında ufak bir sızıntı bile yaşanıyor olsa tamirinin en kısa sürede yapılması ve kaçağın giderilmesi gerekir.

Su kaçağı tespiti ve tamiri için dilediğiniz zaman randevu talep edebilirsiniz. Uzmanlar sizlerden gelen tüm taleplere aynı gün içinde karşılık veriyor.

Su Sızıntısı Nasıl Giderilir?

Eskiden su kaçağını gidermek son derece zahmetli ve uzun süren bir işti. Oysa artık günümüzde su kaçağı çalışmaları en modern makineler ile dakikalar içinde gerçekleşiyor. Su kaçağının yerini görmek için kameralı robotlar ile su borularının içerisi görüntüleniyor. Hiç zaman kaybetmeden su kaçağının yerini nokta atışı ile bulan uzman ekip gerekli tamir işlemini sırasıyla ve eksiksiz olarak yerine getiriyor.

Sonuç

Bilindiği gibi su kaçağı sorunundan kendi yönteminizi kullanarak kurtulmanız pek mümkün değil. Aksine böyle yaparak hasarın daha da büyümesine sebebiyet verebilirsiniz.

Su kaçağı arızalarının zamanında çözülmemesi sorunun başka dairelere de sıçramasına neden olabilir. Böyle bir riske katlanmamak ve en az maliyetle bu sorunu kökten çözmek için su kaçağı belirtilerine rastlandığınızda mutlaka uzman desteği alın.

Editör: Kadir FIRAT