Süper Lig ülkemiz futbolu için birden fazla unsur barındıran futbol severlerin ilgi odağı haline gelmiş en yüksek ligdir bunun yanı sıra her yıl bu ligde en çok gol atan futbolcu gol kralı olur. İşte size Süper ligin tüm gol kralları.

Süper lig gol kralları ligin başladığı ilk yıllardan bu yıla en çok gol atan futbolcunun seçildiği bir uygulamadır. Bu doğrultuda Süper Lig’in ilk gol kralı 1959 yılında Galatasaray’dan Metin Oktay’ken son gol kralı ise 2021 sezonunda Hatayspor’dan Boupendza’dır.

Galatasaray Metin Oktay’ın Rekoru

Süper lig tarihinde en fazla gol kralı olan futbolcu unvanı olan futbolcu Türk futbolunun efsane isimlerinden birisi olan Metin Oktay'a aittir. Ayrıca ligin ilk gol kralı da olan "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay bu doğrultuda 1959, 1959-1960, 1960-1961, 1962-1963, 1964-1965 ve 1968-1969 sezonlarında toplam 6 kez gol kralı unvanını almıştır.

En çok gol kral Galatasaray'dan çıkmıştı

Süper Ligin en çok gol atan toplam 44 futbolcusu bulunmakla birlikte bu futbolcular aynı zamanda 17 ayrı takımdan çıkmıştı. Galatasaray 17 kez ile en çok bu unvana sahip futbolcuyu takımda bulunduran takım konumundayken en çok şampiyonluk yaşayan takım diğer takımlardan Fenerbahçe ise 15, Trabzonspor 5, Beşiktaş ve Bursaspor da dörder kez en çok süper lig gol atan futbolcusunu kadrosunda bulundurdu.

Bu takımların yanı sıra ayrıca Samsunspor, Eskişehirspor ve MKE Ankaragücü üçer, Adanaspor ve Kayserispor ikişer, Ankara Demirspor, Göztepe, Altay, Sakaryaspor, Konyaspor, Sivasspor ve Alanyaspor da bir kez gol kralı çıkardı.

Tanju Çolak Tarihe Geçti

Gol krallığı yarışında lig tarihimizde geçen 62 sezonunda, gol kralları içinde en çok skor üretip gol kralı olan isim Tanju Çolak’tır.

Tanju Çolak, 1987-1988 sezonunda Galatasaray formasıyla 39 gol atarak Metin Oktay'a ait 38 gollük rekoru kırmıştır.

Ayrıca Tanju Çolak 5 kez yakaladığı gol kralı unvanına 3 ayrı kulüpte de ulaşarak başka bir rekor daha kırdı. Gol krallığına ulaştığı kulüpler Samsunspor, Galatasaray ve Fenerbahçe Spor Kulübüdür.

Kaynak: https://innoviasuites.com/

Editör: TE Bilişim