Sürmen OSGB bünyesinde bulunan uzman kadro, eğitim ve tedbirler konusunda çalışanlara güven vermektedir. OSGB firmaları merkeze insan sağlığını koymuş ve işletmelerin daha bilinçli hale gelmesine önemli katkılar sağlamıştır. Belli bir takım riskler bulunan işletmelerde uzmanların tedbir alması bu risklerden kurtulmanın en güvenilir yolu olacaktır. OSGB firmaları bünyesinde bulunan uzmanlar sorunları tanımlayıp ortadan kaldırma konusunda önemli çözümleri gündeme taşımaktadırlar. Tedbirli davranıp problemleri çözme konusunda yönetmelikleri bilen ve mevzuata uygun pozisyon alan uzmanlar en önemli gereklilikler arasında bulunmaktadır.

İş güvenliği uzmanı bir işletme için en önemli görev unsurları arasında yer almıştır. Deprem ve temel ilk yardım konularına ek olarak ergonomi hijyen ve temel İGS konularında profesyonel desteği çok büyük önem taşımaktadır. Risklerin tanımlanması ve bu risklere karşı çözümler oluşturulması için işin uzmanlarından alınan desteğe çok büyük önem vermek gerekir. Kısa vadede iş kazalarının yol açtığı olumsuzluklar ve uzun vadede mesleki hastalığın oluşturduğu olumsuzluklar, uzman çalışmaları ile ortadan kaldırılmaktadır.

Sürmen Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Eğitime ve Çalışmaya Önemli Destek Veriyor

Başarılı ve profesyonel iş güvenliği uzmanı tüm işletmelerin temel ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Eğitimin çalışma hayatına kazandırdığı olumlu sonuçları görmek için uzmanların bu alandaki çalışmalarını değerlendirmek gerekir. İş güvenliği konusunda bilgi sahibi olan uzmanlar, aldıkları ve verdikleri eğitimle öne çıkmışlardır. Bu kapsamlı eğitimler ise davranışsal önlem alma ve kazalara karşı tedbirli olma konusunda insanları daha bilinçli hale getirmek olmuştur.

Sürmen ortak sağlık güvenlik birimi tarafından hazırlanan eğitim programı ile çalışanların daha bilinçli hale gelmesi ve en önemlisi çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği kültürünün davranışlarına yansımasını sağlanmıştır. İş kazalarının ve mesleki hastalıkların tanımlanması sayesinde tedbir almanın daha kolay olduğu bir süreç ortaya çıkmıştır. Başarılı bir iş yeri hekimi desteği sayesinde çalışanların sağlık kontrolünü yapmak ve çalışanların sağlık durumlarına göre çalışma hayatına adepte olması daha kolay olmuştur. Tecrübeli işyeri hekimleri, sağlık personeler, İSG uzmanları ve diğer tüm profesyonel çalışanlarıyla Sürmen OSGB sıfır iş kazası amacı ile tüm işletmelerin yanında olmaya hazırdır.

Editör: Kadir FIRAT