Nefret ve Ayrımcılık Suçlamasıyla Yargılanıyor

Bolu 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla yargılanan Özcan’ın davası 10 Ekim 2025 tarihine ertelendi. Mahkeme, adli kontrol tedbiri kapsamında Özcan’a yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi.

Tartışmalı Uygulamalar Gündeme Gelmişti

Başkan Özcan, kentte yaşayan sığınmacılara yönelik olarak belediye hizmetlerinden faydalanmalarını kısıtlayan bazı uygulamalar hayata geçirmişti. Bu kapsamda;

Alınan kararlar kamuoyunda tartışmalara yol açarken, bazı sivil toplum kuruluşları Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özcan’dan Sosyal Medyada Açıklama

Mahkeme kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanju Özcan, daha önce aynı konularla ilgili takipsizlik kararları verildiğini belirtti. ❝Savcılık adli kontrol istemediği halde hâkim gerekçe göstermeden yurt dışı yasağı verdi❞ diyen Özcan, şu ifadeleri kullandı:

❝Bu ne garip bir sığınmacı sevgisidir anlamak mümkün değil. Bu tuhaf kararı Türk Milleti’nin vicdanına havale ediyorum❞.