Haksız fiillerden kaynaklanan maddi ve manevi zararların giderilmesi, tazminat hukuku alanına girer. Tazminat hukukunun iki türü vardır. Maddi tazminat; yoksun kalma, malvarlığının zarar görmesi, iş gücü ve bedensel kayıplarını konu alır.

Manevi tazminat ise davacı olan kişinin ruhsal bütünlüğünü bozan acıların giderilmesini konu alır.

Tazminat davaları ile ilgilenen avukatlara halk arasında, tazminat avukatı denir. Aslında hukuk dünyasında bu unvanla avukat bulunmaz. Çünkü bir avukat tüm hukuk disiplinleriyle ilgilenir ancak bir alanda uzmanlaşır.

Tazminat hukuku çok geniş bir alana hitap eder. Gerçekten de bu kadar geniş bir alana hitap etmesi, uzmanlık gerektiren bir işin göstergesidir.

AHD Hukuk Tazminat Hukuku Alanında Neler Yapıyor?

1960 darbesi mağdurlarına yönelik tazminat davalarına bakıyoruz. 1960 darbesinde haksız yere kovuşturma işlemine maruz kalmışsanız ve hak kayıplarınız varsa, bizlere web sitemizin iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

Meslek hastalıkları nedeniyle hak kaybına uğrayan kişilere yardımcı oluyoruz. Çünkü ülkemiz şartlarında kişinin çalıştığı iş nedeniyle sakat kalması, bir daha çalışamayacak düzeyde iş kaybı yaşaması gibi durumlarda, geçimini sağlayacak imkanlardan yoksun kalıyor.

Tazminat hukuku alanına giren konulardan bir tanesi olan doktor hatası, ne yazık ki ülkemizde büyük bir sorun haline geldi. Her ne kadar kritik ameliyatlarda hastaya ya da hasta yakınlarına sorumluluk beyanı ile ilgili sözleşme imzalatılsa da, doktor hatası bu sözleşme kapsamında yer almıyor. Yani imzaladığınız sözleşme sizin aleyhinize olduğundan, hastane yönetimi ya da doktor, hatadan kaynaklanan sorumluluktan kaçamıyor.

Haksız yere gözaltı, tutuklama ve el koyma olaylarında kişiler büyük mağduriyetler yaşayabilirler. Bu konularda da tazminat avukatlarımız size yardımcı olacak, mağduriyetinizi giderecek ve hakkınız olanı almanızı sağlayacaktır.

İş kazaları ülkemizin ne yazık ki kanayan yaralarından bir tanesidir. Çoğunlukla insan hatasından ve önlem alınmamasından kaynaklanmaktadır. Her ne kadar iş kazaları ile ilgili iş güvenliği kanunu daha katı maddelerle yenilense de, çalışan ve işveren nezdinde belirli bir kültür oluşmadıkça bu tür olayların önüne geçmek imkansız olacaktır. Ama yine de mağdur olan tarafın maddi ve manevi olarak tazminat alması mümkün olacaktır.

İşte bu noktada devreye biz giriyoruz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun tazminat davalarında yanınızdayız.

AHD Hukuk Bürosu: “Hakkınızı arıyoruz, hakkınızı koruyoruz!”

Editör: TE Bilişim