Tecno Phantom X2 ve Tecno Phantom X2 Pro tanıtıldı. İşte, bütçe dostu yeni akıllı telefonlar hakkında önemli detaylar…

Tecno Phantom X2 akıllı telefon serisi Arap pazarında tanıtıldı. Devasa bir kamera adasıyla benzersiz bir görünüme sahip olan cihazlar, MediaTek Dimensity 9000 yonga setleri üzerinde çalışıyor.

Marka şimdi, Hindistan'da Tecno Phantom X2 Serisinin yaklaşan lansmanıyla ilgili bir gönderi paylaştı. Marka, dünyanın ilk 50MP geri çekilebilir portre kamerası, MediaTek Dimensity 9000 5G işlemci Unibody Double-Covered Design ve daha fazlasını içerdiğini iddia ederek akıllı telefonların tanıtımını yapıyor. Kesin lansman tarihi henüz açıklanmadı, ancak Phantom X2 serisinin önümüzdeki haftalarda Hindistan'da piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz.

Tecno Phantom X2 Serisi Özellikleri

Hem Tecno Phantom X2 hem de Phantom X2 Pro, FHD+ çözünürlüğe, 120 Hz yenileme hızına, 360 Hz dokunmatik örnekleme oranına ve 20:9 en boy oranına sahip 6,8 inç kavisli AMOLED ekrana sahiptir. Ön kamerası için ekranın ortasında delikli bir oyun mevcuttur. Corning Gorilla Glass Victus korumalı 10 bitlik ekran paneli, %100 DCI-P3 renk gamını destekler.

MediaTek Dimensity 9000 yonga seti akıllı telefonlara güç veriyor. Ayrıca cihazlarda buhar odası soğutması, LPDDR5x RAM ve UFS 3.1 depolama birimi mevcut. Yazılım cephesinde, Android 12 tabanlı HiOS 12.0'ı başlatıyorlar.

Cihazlar, çift SIM, 5G, çift bant WiFi, Bluetooth 5.3, GNSS, NFC ve USB 2.0 dahil olmak üzere çeşitli bağlantı seçenekleri içerir. İlginç bir şekilde, çift stereo hoparlörleri yok, ancak ekran içi parmak izi sensörleri var.

Tecno Phantom X2 Pro'nun 2,5x yakınlaştırmayı destekleyen ve f/1,49 diyafram lensine sahip 50MP Samsung JN1 geri çekilebilir portre kamerası, cihazın en önemli özelliğidir. Bu kamerayla birlikte 50MP Samsung GNV birincil kamera ve makro görüş desteğine sahip 13MP Samsung 3L6 ultra geniş kamerası mevcuttur. Otomatik odaklama, üç kamera tarafından da desteklenir. Ancak hepsinde OIS yok.

Tecno Phantom X2 ise OIS'li 64 MP Samsung GWB birincil kamera, makro görüş desteğine sahip 13 MP ultra geniş kamera ve 2 MP derinlik sensörüne sahip. Her iki cihazda da 32 MP özçekim kamerası ve onlara güç sağlamak için 5.160 mAh pil bulunuyor. 45W hızlı kablolu şarja sahipler.

Editör: Didem Bektaş