Hangi mevsimde hangi balıklar tüketilir? Tezgahlara göz attık ve palamut sezonunun kapandığını gördük. Yerini hamsi ve çinekop aldı...

Balık pazarlarında bolluk görülmese de çeşitlilik yaşanıyor. Mevsim değişirken palamut bitmeye yüz tuttu, yerine çinekop ve hamsi geldi. Yeni zam haberleriyle birlikte vatandaşın balığa olan ilgisi azaldı. Kış mevsimi erken bastırırken balıkçılar çoğu zaman avdan elleri boş dönüyor.

Bu sezon balık tezgahlarında ürün bolluğu yok, ancak daha fazla balık çeşidi var. Hamsinin kilosu 100 liradan, istavritin 100 liradan, palamutun 90 liradan, çinekopun 120 liradan, levrek ve çupranın ise 200 liradan satılıyor.

Palamut bolluğu yerini hamsi ve çinekopa bıraktı. Marmara'da yaşanan sert hava balık fiyatlarına yansıdı. Palamut mevsimi bitmek üzereyken tezgahlarda halen palamutun olması, diğer balıkları da pahalandırıyor.

Barbunun kilosu 250 liraya ulaşırken, palamutun tanesi 30 liradan 90 liraya fırladı. Havaların sert geçmesinden dolayı teknelerin açılamadığını dile getiren balıkçılar, çinekop ve hamsi bolluğunun yaşanacağını, yakın zamanda fiyatların düşeceğini ve çinekopta bolluk yaşanacağını ifade etti.

Editör: Didem Bektaş