TOKİ başvurusunu gerek e-devlet gerek ise bankalar üzerinden gerçekleştiren kişiler sonuçları merak içerisinde bekliyor. Kura çekimi yapılıp sonuçlar açıklandıktan sonra ödemelerin ne zaman yapılacağı da araştırılmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen projeyle ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı.

Her evin ödemesi ayrı!

TOKİ evlerinin ödemeleri 2+1 ve 3+1 evlere göre değişiklik göstermektedir. TOKİ sosyal konut projesinde her iki ev için de %10 peşinat ve 240 ay vade sunulmaktadır. 2+1 evler 608 bin TL’den satışa sunulurken aylık ödemeleri 2280 TL’den başlayacaktır. 3+1 evler ise 850 bin TL fiyatla satışa sunulurken aylık ödemeleri 3780 TL’den başlamaktadır. Hak sahipleri evlere ait kalan borçlar ve aylık taksitleri her yılın Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere yılda iki defa Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak zamlanacaktır.

Peşin ödemelerde indirim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan son karar sonrası devlet eliyle iskan sahibi olan, konut, arsa ve arazi tahsisi yapan ailelerden borcunu peşin ödemek isteyenlerin indirim oranı %65 ile %44 oranında indirimden faydalanabilecekler.

TOKİ ödemeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ taksit ödemeleri ev almaya hak kazanıldıktan sonra sözleşme yapıldığı aydan itibaren başlayacaktır. Kura çekilişi Kasım ayında yapılacağı beklenmesi sebebiyle eğer sözleşmeler de o ay içinde yapılırsa TOKİ taksit ödemelerinin Aralık ayında başlayacağını söyleyebiliriz. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada 2022 yılının Ekim sonu Kasım ayında başlayacak kura çekiminin 2023 yılının Mart ayında sona ereceği açıklanmıştı.