Elektrik tesisleri içerisinde yer alan şebeke gerilim hatları, bazı sebeplerden dolayı arıza verebilmekte ve bununla da kaçak akımlara sebep olmaktadır. Kaçak akımlar, kontrol edilmedikleri sürece çok daha büyük sorunların var olmasına neden olur. Özellikle de yüksek elektrik ve akım değerlerinin yer aldığı fabrika, firma ve bunun gibi işletmeler, var olan kaçak akımları önlemek amacı ile çeşitli akım koruma cihazlarına ihtiyaç duyarlar.

Toroid akım trafosu, gerilim hatları ve şebekelerde meydana gelen kaçak akımları korumak amacı ile tasarlanarak üretilmiştir. Sektör içerisindeki birçok koruma ekipmanına nazaran daha fazla tercih edilen toroid akım trafoları, sahip oldukları özellikler sayesinde uzun ömürlü bir kullanıma da olanak tanır. Piyasa içerisindeki birçok koruma trafosuna nazaran tali ve ana panolar üzerinde de yine toroid akım trafoları ile karşılaşmaktayız.

Toroid akım trafoları, çalışma prensibi olarak hemen hemen herkesin anlayabileceği bir prensip üzerinde çalışır. Bu trafolar, devre içerisinde yer alan akımları algılamak için giren ve çıkan akımı ölçmektedir. Özel tipte bir akım trafosu olan toroid akım trafoları, sahip oldukları yapı sayesinde de kaçak elektrikten etkilenmeyerek devre içerisine herhangi bir zarar vermez. Günümüzde kaçaklara karşı koruma işlevi ile kullanılan bu trafolar, birçok elektronik devre içerisinde karşımıza çıkar. Sizler de kaçak akımlara karşı güvenilir bir yöntem arıyorsanız, toroid akım trafolarının kullanımını sağlayabilirsiniz. 

Unutmayın, Türkiye’nin lider toptan elektrik malzemeleri tedarikçisi Elektromarketim, on binlerce ürünü en uygun fiyat, kolay iade hakkı, hızlı kargo ve taksit seçenekleri ile sunar.

Editör: Ersin Tanitim