Meteoroloji 21 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu. Toz taşınımı beklenen o iller ve hafta sonu hava durumu.

HAFTA SONU YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Mart 2023 Cumartesi günkü hava durumu tahminlerinde toz taşınımı ile birlikte sağanak yağış beklenen kentleri açıkladı. 21 kent için sarı kodlu yağış ve toz taşınımı alarmı verildi. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bugün toz taşınımı bekleniyor.

Bugün ülkenin geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Yağışlar Marmara, Ege, Doğu Akdeniz Toroslar, İç Anadolu kuzey ve doğu kesimleri, Karadeniz, Antalya, Isparta, Burdur, Erzincan, Kars, Ardahan ve Erzurum'da bekleniyor.

Yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur bekleniyor. Yurt genelinde yağmur ve sağanak yağışlara yer yer gök gürültüsü eşlik edecek.

Akşam saatlerinden itibaren yağışlar Çanakkale, Balıkesir ve İzmir hattına gelecek.

Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise ulaşımda aksamalara, görüş mesafesinde azalmaya ve sağlığı olumsuz etkilemeye yol açabilecek toz taşınımı bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ, buzlanma ve don riski var. Hava sıcaklığı doğuda artarken, iç ve batı kesimlerde düşecek. Doğu kesimlerde rüzgar sert esecek, diğer bölgelerde orta kuvvette esecek.

Editör: Didem Bektaş