Trabzon'un saklı güzelliği olarak dünyaya nam salan Balıklı Göl, Akçaabat ilçesinde konumlanıyor. İşte, yaz aylarında müthiş manzaralarıyla Balıklı Göl!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin incisi Trabzon'da Balıklı Göl, bakir kalmış ender yerlerden biri. Yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken bu doğal güzellik her sene milyonlarca ziyaretçi alıyor.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki bin 500 rakımlı Balıklı Yaylası'nda bulunan Balıklıgöl, bahar ve yazın gelişiyle özellikle Arap ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor.

Kartpostallık manzaralar sunan göl ve çevresine herkes kamera ve fotoğraf makineleriyle geliyor. Çam ağaçları, rengarenk bitki örtüsü, çiçekleri, mis kokulu tertemiz havası, tertemiz gölü ve balık türlerini görmeye gelenler çok.

1996 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) ve köylülerin yardımı ile yapılan yapay Balıklı Göl, Trabzon merkezine 50 km uzaklıkta.

Balıklı Yaylası sakinleri eskiden burada dere aktığını, burada yüzdüklerini, sonra göl yapılınca turistik bir nokta olduğunu anlatıyor. Balıklıgöl, Uzungöl'ün bozulmamış hali olarak da tanımlanıyor.

Kuveyt ve Katar'dan yoğun ziyaretçi çeken Trabzon Balıklıgöl, Uzungöl gibi betonarme olmadığı ve doğal kaldığı için daha revaçta olmaya başladı. Balıklı gölü gezmeye gelen Sadık Güner de burayı herkese tavsiye etti.