Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman, belediyenin birçok personel ve ekipmanın deprem bölgesinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaların katıldığını hatırlatarak, vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, özel otomobilleriyle zincirsiz veya kar lastiksiz yola çıkmamalarını, esnafların iş yerlerinin önünü, vatandaşların da evlerinin önünü temizlemelerini istedi.

ZORLU KIŞ ŞARTLARI TÜRKİYE’Yİ ETKİSİ ALTINA ALDI

Ataman, “Tüm Türkiye olarak deprem yaralarını sarmak için mücadele verirken, tabii ki zorlu kış şartları da Türkiye’yi etkisi altına almaya başladı.

İlimiz Trabzon’da da yoğun kar yağışı bu sabah itibari ile kendini gösterdi. Dün de kar yağışı olmuştu, fakat bu sabahleyin etkisini arttırdı. 

Cümlenin başında en önemli uyarım, vatandaşlarımızın kendi sağlıklarına, kendi canlarına dikkat etmeleri. Özellikle araç kullanan vatandaşlarımızdan rica ediyorum, eğer otomobilleriyle sabah evlerinden çıkmışlarsa gece saatlerinde don beklendiğinden evlerine ulaşmakta güçlük çekebilirler.

Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak servislerimizi, otobüs ringlerimizi arttırma gayretindeyiz. Kar yağdığında trafikte tıkanmalara en fazla kar lastiği ve zinciri olmayan araçlar sebep oluyor.

Özellikle söylüyorum üzerine basa basa yüksek kesimlerde oturan vatandaşlarımız, araçlarıyla evlerinden çıkmasın.  Toplu taşımayı kullansın, aracıyla çıkan akşam iş yerinde aracını bırakabilir ve mümkünse toplu taşıma araçlarını kullansınlar.

DEPREM BÖLGESİNDE EKİPLERİMİZ VAR

Buradan esnafımıza ve vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum: Yüzyılın deprem felaketi ile mücadele ediyoruz. Tüm Trabzon bu konuda güzel bir sınav veriyor, Allah razı olsun kadirşinaslığını yardımseverliğini gösteriyor.

Şu anda şehrimizde karla mücadele anlamında da; esnafımıza, vatandaşımıza rica ediyorum.  Herkes kendi iş yerinin, kendi evinin önünü temizler ise, biraz gayret gösterirse sıkıntı yaşamayız… 

Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da Osmaniye’de, Adana’da, Gaziantep'te, Malatya'da, Kilis'te, Şanlıurfa'da, Diyarbakır'da, Elazığ’da kurtarma çalışmaları devam ediyor,  enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor, bölgemizden oraya sevk ettiğimiz çalışanlarımız var. Biz Trabzon'daki ekiplerimizle yol açma ve kar küreme çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Şunu belirteyim kar yağarken temizleme çalışması olmaz, vatandaşımızın tedbirli olması gerekir, kar yağdıktan sonra çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz.

ESNAFIMIZDAN RİCA EDİYORUM

Trabzon’daki gençlerimizden de, esnaflarımızdan da vatandaşlarımızdan da rica ediyoruz işyerlerinin, evlerinin önünü temiz tutmaya, açık tutmaya gayret göstersinler.

Gayret göstermeyecek olan varsa bize haber versinler. Olumsuz durumlar için veya talepler için 153 TİKOM çağrı merkezimizi her vatandaşımız arayabilir.

Meydan’da, Belediyede ekiplerimiz şu anda kar küreme faaliyetini sürdürüyor, esnafımızda zaman zaman kendilerine destek oluyor. Lütfen bu şekilde el birliği ile bu zor şartların üstesinden gelelim. Bazı gençlerimizi görüyorum ellerine kürek almışlar belediye ekiplerimize, esnafımıza yardım ediyorlar. Allah razı olsun. Devletin milleti başı ne zaman sıkışsa gençlerimiz harikalar yaratıyor. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum, depremde yardım seferberliğine gösterdikleri gibi kar temizleme faaliyetlerine de destek oluyorlar, çünkü biliyorlar ki deprem bölgesinde yangın var, Trabzon tüm gücüyle, tüm kalbiyle orada. Allah hepsinden razı olsun. 

Son olarak tekrar tekrar belirteyim zincirsiz, kar lastiksiz lütfen trafiğe çıkmayın”

Editör: Haber TS