Trabzon Büyükşehir Belediyesi için henüz kimse aday adayı olmamıştı. Ancak son edinilen bilgiye göre, Türkay Gümüş adaylığını koyacak…

CHP Trabzon adayı Hasan Süha Saral, bakım merkezi projesiyle dikkat çekti CHP Trabzon adayı Hasan Süha Saral, bakım merkezi projesiyle dikkat çekti

TTSO eski yöneticisi Türkay Gümüş, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim için Trabzon Büyükşehir’e aday olmak için bu hafta harekete geçecek. Gümüş'ün aday adaylığı haberi Trabzon genelinde olumlu karşılandı. Keza, Trabzon'un içinden bir adayın çıkması isteniyor ve bekleniyordu. Yerel isimlerin görevde çok daha başarılı olacağına inanılıyor. Türkay Gümüş Belediye Başkanlığı için kendisini hazırlamış ve başvurusunu yaptıktan sonra, gelişmeleri basın ve kamuoyu ile paylaşacaktır.

TTSO eski yöneticisi Gümüş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi için seçimlerde aday adayı olacak. 2024 yılında seçim yapılacak ve tüm illerde olduğu gibi Trabzon'da da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek.

Şu anda bu isim Murat Zorluoğlu ve yanında başka bir aday yoktu. Türkay Gümüş'ün biyografisi de bu haberle birlikte merak ediliyor.

Trabzon iş dünyasının önemli isimlerinden Çaykaralı Türkay Gümüş, 2019 yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Partiden aday olmuştu. Almanya doğumlu, Trabzonlu siyasetçi, 3 üniversite mezunudur. Yıllarca Trabzon'da sivil toplum örgütlerinde görevde bulunmuştur. Çaykara -Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı olmuştur. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adaylığı, MÜSİAD Trabzon kurucu üyesi, Spor ve Eğitim alanında çalışmaları olmuştur. TTSO'da uzun yıllar Yönetim Kurulu ve meclis üyeliği yapan Gümüş, evlidir.

Editör: Didem Bektaş