Trabzon Büyükşehir Belediyesi zamlı su faturaları nedeniyle vatandaşlardan tepki çekti. İşte, 30 Büyükşehirde su fiyatları!

Altın fiyatlarında büyük ters köşe Altın fiyatlarında büyük ters köşe

Yerel seçimlere birkaç gün kaldı ve Ramazan ayındayız. Buna karşın bazı belediyeler su faturalarına yaptıkları zamlarla gündem oluyor. Trabzon'da da benzer bir durum yaşandı. Bir vatandaş, zamlı su faturasını görünce çileden çıkarak sosyal medya üzerinden Trabzon Büyükşehir Belediyesine ve Başkan Murat Zorluoğlu'na ulaştı.

Ergün Akgümüş adlı Trabzonlu vatandaş, "Bu mübarek ramazan ayında da su faturasına zam yapmayı ihmal etmeyen belediyemizden Allah razı olsun. Sizlerin hizmet dediği her ay aralıksız suya zam yapmak mı acaba?" diyerek sitem etti.

Başkan Murat Zorluoğlu, vatandaşın tepkisine 30 Büyükşehir belediyesinin zam tarifesini paylaşarak yanıt verince, vatandaş bu verilerin vergisiz hali olduğunu söyledi. Akgümüş, "Yazdığınız fiyat vergisiz hali. Suya iki yılda 5 kat zam mı geldi? Vergi, çöp vergisi, katı atık bedeli, bakım bedeli eklenince 27.33 TL’yi buluyor. Bu arada Büyükşehir olmayı biz istemedik. Büyükşehir olmamızın hiçbir katkısını da görmedik" şeklinde yanıt verdi.

Editör: Didem Bektaş