Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı

Trabzon - Erzurum arasındaki karayolları üzerindeki bir mevkide aydınlatma direklerinin eksikliği vatandaşları zorluyordu. Beklenen an geldi...

Trabzon ve Erzurum arasındaki otoyolda Trabzon Otogarı ile Esiroğlu arasındaki bölgede trafik ve ulaşım akışını kolaylaştıracak aydınlatma direkleri yoktu. Bu eksiklik nedeniyle mevkide çok sayıda trafik kazası yaşandı ve çok sayıda vatandaş kazada hayatını kaybetti.

Kazalarda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları bölgeye acilen aydınlatma takılması gerektiğini söyleyince yetkililer harekete geçti. Vatandaşlar aydınlatma direklerinin olmadığı bu noktaya 'Ölüm Yolu' adını vermişti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti ve yeni otogardan Esiroğlu mevkii arasındaki yolu (7. Kilometre) aydınlatma direkleri ile donattı.

Aydınlatma direklerine kavuşan söz konusu bölgede vatandaşlar, burada ışıklandırma eksikliği nedeniyle hayatını kaybeden yakınlarını bir kez daha rahmetle andı.

Editör: Didem Bektaş