2018 yılında Ankara-Trabzon seferini yapan uçak Trabzon Havalimanı'na inerken pistten çıkmıştı. Uçağın pilotundan yıllar sonra gelen açıklama şaşırttı.

Trabzon'a iniş sırasında Pegasus Havayolları'na ait Zeynep adlı yolcu uçağı pistten çıkmıştı. 2018 yılında yaşanan olayda uçağın iniş takımları balçığa saplanmış, denize sadece 25 metre kala durdurulabilmişti. 162 yolcu ve 6 mürettebat uçaktan tahliye edilmiş, can kaybı yaşanmamıştı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı kazaya dair bilir kişi raporu 2021 yılında ortaya çıktı. İddianamede pilotların kusurlu bulunduğu öğrenildi. Kaptan pilotlar hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Uçağın pilotu Ender Bayraktar, olayın soruşturması devam ederken Küçükçekmece'de ifade verdi. Bayraktar'ın Trabzon Havalimanı'nda yaşanan kazayla ilgili verdiği ifadeye muhabirler ulaştı. Pilot, kusuru DHMİ'de buldu.

Bayraktar, Havayolları şirketinin yolculara tazminat ödediğini, kendisinin uçak kontrolüne geçmesiyle büyük bir kazanın önlendiğini ifade etti. Uçağın bir motorunda arıza olduğunu, bu sebeple pistte tutulamadığını belirten pilot, deniz mesafesinin daha uzak olması gerektiğini ve DHMİ'nin bu konuda kusurlu olduğunu söyledi.

Editör: Didem Bektaş