Trabzonlu vatandaşlar bu duruma tepkili. 1500 yıllık geçmişe sahip İnce Su Kemeri Köprüsü, yaptırılan otopark sebebiyle toprağa gömüldü…

Trabzon haber servisi son dakika gelişmesi... Türkiye'nin tarihi kenti Trabzon'da tarihi ve kültürel miras sayımız bir hayli yüksek. Kent merkezinde yapılan bazı çalışmalar, inşaat sahalarının verdiği zarar ise vatandaşları üzüyor. 1.500 yıllık tarihi geçmişe sahip İnce Su Kemeri Köprüsü yaptırılan otopark projesi sebebiyle toprak altında kaldı.

Trabzon'daki İnce Su Kemeri Köprüsü'nün geçmişi Bizans dönemine kadar uzanıyor. Osmanlı döneminde son şeklini alan tarihi köprü bugün yok olmanın eşiğinde. Tabakhane Vadisi'nde yer alan bu yapı, etrafı toprakla doldurulunca görünmez hale geldi.

Ortahisar Belediyesi'nin Tünel Akvaryum için yaptığı otopark alanının içinde kalan Köprü ancak yakınına gidilince fark ediliyor şu sıralar.

Ortahisar Belediyesi'nin Tünel Akvaryum otopark projesi sebebiyle toprağa gömülen İnce Su Kemeri Köprüsü konusunda bilirkişiler, "Bu yapılan tarihe ihanettir" şeklinde konuştu.

Köprünün hem su temini hem de ulaşım amaçlı kullanıldığı dile getirildi. 8 metre yükseklik, 11 metre uzunluk ve 1 metre 80 santimetre genişliğe sahip her yerden görülebilen tarihi köprü şimdilerde yok gibi görünüyor.

Doğal ve Tarihi Değerler Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, Belediyenin bu hareketini, "Tarihi yok edersen kültür de gider turizm de" şeklinde yorumladı.

Öte yandan, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin köprüye zarar verilmeden çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.