Trabzon lezzetleri ülkede olduğu kadar dünyada da çok meşhur. Trabzon'un meşhur Hamsiköy sütlacı, Ortahisar aşçılık kursunda ders konusu bile oldu!

TRABZON HAMSİKÖY SÜTLACI, ORTAHİSAR HALK EĞİTİM MERKEZİ'NDE DERS OLARAK İŞLENDİ

Tüm Türkiye'de ve dünyanın pek çok yerinde tanınan Trabzon'un meşhur tatlısı Hamsiköy sütlacı, şimdilerde derslere konu oluyor. Ortahisar Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, aşçılık meslek kursunda Hamsiköy sütlacının yapımı üzerine bir ders aldı. Eğitmen Melek Altun tarafından uygulamalı verilen derslere ilgi yoğun. Trabzonlu kadınların buluşma noktası olan aşçılık kursunda bu kez dersin adı: Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır idi.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi aşçılık öğretmeni Altun, kursiyerlerle fırında Hamsiköy sütlacı yaptıklarını söyledi. Coğrafi işareti olan Trabzon'un dillere destan tatlısı, ileride dünya yemek listelerinde de yer alacak.

Aşçılık eğitmeni Altun'dan çok önemli tüyolar da geldi. Hamsiköy sütlacının içerisinde süt, şeker ve pirinçten başka hiçbir malzemenin girmeyeceği öğretildi. Hamsiköy yöresinde yetişen ineklerin sütünden yapılan, kısık ateşte uzun süre pişirilen bu özel tat, aşçılık meslek kurslarında ders olarak geçmeye başladı.

Eğitmen Melek Altun, şu sıralar kursta mısır unu, yağ ve fındığı buluşturan Selanik tatlısının da ders olarak işlendiğini söyledi.