Trabzon Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü şerefine harika bir program düzenledi. İşte programın detayları ve öne çıkanlar!

DGS Taban Puanları ve Kontenjanları 2024 DGS Taban Puanları ve Kontenjanları 2024

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama törenine Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, rektör yardımcıları, dekanlar, akademik ve idari personel, bürokrat ve siyasetçiler ile öğrenciler katıldı. Eğitim öğretim hayatında 25 yılını dolduran öğretmenlere şükran plaketi sunuldu.

Törenin açılış konuşmasında Rektör Âşıkkutlu şunları söyledi:

"Bir toplumu inşa eden ve bireyleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerdir. Türkiye, öğretmenlerin oluşturduğu irfan ordusu sayesinde aydınlık geleceğe taşınacaktır. Öğretmenlik, insanın ahlakını ve edebini şekillendiren, milli değerleri aşılayan, sağlıklı düşünmesini sağlayan ve insan hayatına ömür boyu dokunan bir meslektir. Cumhuriyetin güçlü muhafızları buradan yetişecek öğretmenlerimiz olacak. Öğretmenin en büyük zenginliği, yetiştirdiği öğrencileridir."

Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesinin Türkiye'de bir marka olduğunu ve onunla gurur duyduklarını ifade eden Rektör, yolu üniversiteden geçmiş herkesi tebrik etti. Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, “Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra, Fatih Eğitim Fakültesinden mezun olup öğretmenlik mesleğini farklı illerde sürdürmekte olan öğretmenlerden video görüntüler sunuldu. Program konser, sergi ve sunumlarla tamamlandı.

Editör: Didem Bektaş