Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında konuşan vekillerden HEDEP Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez'in "Kürdistan Bölgesi ile Hakkari’nin Derecik (Rubarok) ilçesi arasındaki Zet Sınır Kapısı’nda alt yapı, yol ve tesislerin tamamlanmadı" ifadeleri üzerine söz alan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, sert tepki gösterdi.

‘Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ayrıştırıcıların ve bölücülerin, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne aykırı her davranış, söz ve eylemin daima karşısında olacağız’ diyen Aydın şu ifadelere yer verdi:

‘TRABZON MİLLETVEKİLİYİM’

“Benden önce konuşma yapan milletvekilleri ne yazık ki ötekileştirilmiş dilden bahsettiler. Ekonomik ırkçılık, ırkçılıktan bahsettiler. Kürdistan'dan bahsettiler. Baktığınız zaman Türkiye'de bölgeler olarak yatırımlara ben bir Karadeniz çocuğuyum ve Trabzon milletvekiliyim. Güneydoğu'dan daha az yatırım almış bir bölgenin çocuğuyum ama bu bölgenin çocukları bu bölgenin çocukları ülkesine ve milletine isyankar olmamışlardır”

’TBMM ROZETİ TAKMAMAK HANGİ ANLAM İFADE EDİYOR?’

Buray Trabzon Konseri ile Hayranlarını Mest Etti Buray Trabzon Konseri ile Hayranlarını Mest Etti

“Hep ülkesinin ve milletinin bayrağını ve ezanının yanında olmuştur. Ama buradaki arkadaşlarımızın da her mikrofon ellerini aldıkları zaman ötekilere işittirilmiş dilden ve Kürdistan'dan bahsediyorlar. Onun için bu arkadaşların daha duyarlı olmalarını özellikle istirham ediyorum. Bu hatırlatmayı yap yapmak bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletvekili olmaması bile bu uyarı yapmak durumundayız. Dikkat ederseniz arkadaşların yakalarına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye'nin milletvekilleri olmalarına rağmen yakalarında Türkiye Büyük Millet meclisi'nin rozetlerini dahi göremiyoruz. Ne anlam ifade ediyor rozet takmamak Türkiye Büyük Millet meclisi rozetini takmamak hangi anlam ifade ediyor? Bunu özellikle dikkatle sunmak istiyorum”

Editör: Haber TS