Trabzon Tünel Akvaryum, Ortahisar Belediyesi tarafından Tabakhane ve Zağnos vadileri arasına yaptırıldı. 19 Mayıs 2022 tarihinde ziyarete açılan tesisin uzunluğu 193 metre, genişliği 16 metredir. Su altı canlılarının tanıtılması ve bölge turizmine katkı sağlaması amacıyla hizmete açılan akvaryum, 1 senede tam 446 bin 117 ziyaretçi ağırladı. Yerli ve yabancı turistin ilgisini çeken projenin başarısı belediyeyi, kenti ve tüm bölgeyi gururlandırıyor.

Trabzon Maçka yolu üzerindeki tünel trafiğe kapatılacak Trabzon Maçka yolu üzerindeki tünel trafiğe kapatılacak

Balık türleri ve türlü canlıların bakımının ve tedavisinin de yapıldığı Tünel Akvaryum tesisinde eğitimler de veriliyor. Ziyaretçiler, deri değiştiren yılanları gördüklerinde büyük bir hayranlık duyuyor.

Tünel Akvaryum'da 80 farklı türden 5 bin deniz canlısı bulunuyor. 2023 yaz döneminde yabancı ziyaretçi sayısı yerli ziyaretçi sayısını geçen akvaryumum başarısı göz dolduruyor.

Tünel Akvaryum'un yanına bir de Kuş Parkı yapıldı. Burası da mini bir hayvanat bahçesi gibi oldu. Bordo mavi renkli balıklar, yılan ve kuş türleri, köpek balıkları en çok ilgi gören hayvanlar oluyor. Trabzonspor'un renkleri olan bordo mavi tonlarındaki canlılar çok seviliyor.