Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan ve dünyaca ünlü bir turizm merkezi olan Uzungöl bugün büyük bir protestoya sahne oldu. Bölge halkı ve turizmciler, Solaklı Vadisi'ne yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali (HES) projesine karşı tepkilerini dile getirmek için bir araya geldi.

Protestocular, yöresel sanatçıların da eşliğinde atma türküler seslendirerek ve horon oynayarak tepkilerini dile getirdiler. Gölü besleyen dereye inen grup, ellerindeki futbol toplarını temsili kaleye atarak, Trabzonspor Kulübünün kendi kalesine gol attığını söyledi.

Protestocular, HES projesinin Uzungöl'ün doğal güzelliğini bozacağını ve turizme zarar vereceğini savunarak projenin iptal edilmesini talep ettiler.

Rize'de şiddetli fırtına! Dev dalgalar görüldü Rize'de şiddetli fırtına! Dev dalgalar görüldü

Uzungöl'e yapılmak istenen HES projesine karşı tepkiler sadece bölge halkıyla sınırlı değil. Çevresel kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri de projeye karşı çıkarak iptalini talep ediyor.

Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun yetersiz olduğu ve bölgenin doğal dengesini bozacağı gerekçesiyle dava açıldı.

Trabzonspor Kulübü ise HES projesiyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Kulübün bazı yöneticilerinin projeye destek verdikleri yönündeki iddialara ise kulüpten bir yalanlama gelmedi.

Uzungöl'e yapılmak istenen HES projesi, bölgede büyük bir tartışmaya yol açtı. Projenin iptali için yapılan protestolar ve yasal mücadele devam ediyor.

Bu projenin Trabzonspor Kulübü ile olan bağlantısı da tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kulübün bu konudaki resmi tutumunu netleştirmesi bekleniyor.

Editör: Didem Bektaş