Meteoroloji uzmanları haftalık hava durumu tahminlerini paylaştı ve Trabzon, İstanbul gibi bazı illerde 11 Eylül'den itibaren neye dikkat çekti?

Havaların bir anda aşırı sıcaklardan rüzgar, yağmur, fırtına ve kara dönüşüyor olması yani bir anda soğuyup değişmesi, beraberinde pek çok hastalık riskini de getiriyor. 11 Eylül 2023 Pazartesi günü okullar yeni dönem için ilk ders zilini çalacak. Milyonlarca öğrenci evinden ayrılıp okullarına gidecek.

Meteoroloji uzmanları hava durumu tahmin raporunu yayımlayarak vatandaşları uyardı. Trabzon, Kayseri, İstanbul, Kocaeli, Sivas ve Van illeri için kritik bir uyarı geldi. Soğuk havalar kapıyı çalmışken, Meteoroloji Uzmanlı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından paylaştığı uyarı mesajıyla o hastalıklar konusunda herkesi uyardı.

Belirtilen bölgelerde havalar bir anda soğudu ve daha da soğuyacak. Yağışlı ve nemli havayla beraber mevsimsel grip gibi vakaların başlayacağı soğuklar yakın.

11 Eylül Pazartesi gününden itibaren tüm Türkiye'de hava çok soğuk olacak. Öğrenciler ve veliler çok dikkatli olmalı. Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri soğuk olacak ve Karadeniz yaylaları kar örtüsü alacak.

Trabzon ve diğer adı geçen illerde yarından itibaren havaların iyice sertleşmesiyle mevsimsel hastalıklara karşı tedbirli olunmalıdır.