Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Trabzon'a ilk teklif götürüldü. İşbirliği nasıl ve ne zaman yapılacak? Detaylar...

Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2021-2027 dönemi için ilk işbirliği teklifi Doğu Karadeniz'in incisi Trabzon'a gitti. Projenin ayrıntılarını Karadeniz Teknik Üniversitesi açıkladı. İşte detaylar...

Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı nedir?

35,7 milyon Euro bütçeli Karadeniz Havzası işbirliği projesi kapsamında 2027’de sonlandırılacak projede ilk çağrı Trabzon kentine yapıldı.

Projede akıllı ve mavi bölge hedefleniyor. Bölgenin gelişmiş teknolojileri, yenilikçi kapasiteleri ve araştırma geliştirme süreçleri iyileştiriliyor. Yeşil, mavi ve temiz bölge planı uygulaması hayata geçiyor. İklim değişikliği ile uyumlu hareket etmek, ekosistemi korumak, afet risklerini önlemek, dayanıklılığı teşvik etmek, kentleri ve yeşil alanları koruyup geliştirmek hedefleniyor.

Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programına dahil edilen iller:

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Yalova, Sakarya, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Samsun, Tokat, Amasya, Çorum, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane oldu.

4 Temmuz 2023 tarihinde programa son kez başvuru yapılabilecek.

Editör: Didem Bektaş