15 Temmuz'da Sela okutma fikrinin Trabzon'dan çıktığı öğrenildi. KTÜ'de düzenlenen 15 Temmuz Paneli'nden detaylar...

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Paneli gerçekleştirdi. 

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ mensupları tarafından ülkemize yapılan hain darbe girişiminde yüzlerce vatandaşımız şehit düştü. 15 Temmuz'un 7. yılında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bir panel düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Çuvalcı'nın açılışını yaptığı paneli Prof. Dr. Sadoğlu yönetti.

15 Temmuz darbe gecesinde sokağa çıkma, vatanı milleti koruma ve Sela okutma fikrinin Trabzon'dan çıktığı panelde öğrenildi.

Panelist Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, o gece Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı yapan Av. Şeref Malkoç'u arayıp darbe olduğunu öğrendiğini ve o anda kendilerine düşenin sokaklara çıkmak olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

O gece TRT önünde direnişteyken Trabzonlu bir vatandaşın Sela okutun demesi üzerine Diyanet'e mesaj atılmış. Camilerden sela okunmasına böylece vesile olunmuş.

Cumhurbaşkanının evine geldiklerinde selaların okunmaya başladığını hatırlayan Rizeli 15 Temmuz gazisi Ahmet Altürk, o sıralarda "Ölmeden selamızı duymaya başladık. Boğaz Köprüsü'ne hareket etmeye başladık. Polisler bizi durduramadı. Bize birşey olmaz dedik. Kolumdan ve kafamdan vuruldum" diyerek 15 Temmuz gecesindeki anlarını anlattı