Trabzon’da eğitim alanında önemli bir yatırım daha hayata geçirildi. Hayırsever iş insanı Erol Tuna tarafından yaptırılan Mehmet Ali Tuna İlkokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Trabzon’da Spor STEAM Festivali Düzenlendi
Trabzon’da Spor STEAM Festivali Düzenlendi
İçeriği Görüntüle

TRABZON İLKOKUL AÇILIŞI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Açılış törenine Tahir Şahin, Ahmet Metin Genç, Faruk Nafiz Özak ve Hamdullah Çuvalcı başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, eğitime yapılan yatırımların geleceğe yönelik en önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.

Ekran Resmi 2026 04 28 155652

505 ÖĞRENCİ MODERN ORTAMDA EĞİTİM ALACAK

Yeni açılan Mehmet Ali Tuna İlkokulu, toplam 505 öğrenci ve 32 öğretmenle eğitim faaliyetlerine başlayacak. Modern donanımı ve geniş kapasitesiyle dikkat çeken okul, Trabzon’un eğitim altyapısına önemli katkı sağlayacak.

EĞİTİME HAYIRSEVER DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Başkan Genç, Trabzon’da eğitim yatırımlarına iş insanlarının verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, bugüne kadar birçok okulun yapımı ve donanımında hayırseverlerin katkı sunduğunu belirtti.

Şehirde yaklaşık 40 okulun bu desteklerle yenilendiğini veya ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

ŞEHİR VE GELECEK VURGUSU

Trabzon Valisi Tahir Şahin, okulun şehir için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, öğrencilerin güvenli ve modern ortamlarda eğitim almasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Trabzon ilkokul açılışı ile birlikte, yeni nesillerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi hedeflenirken, şehrin eğitim kalitesinin de artırılması amaçlanıyor.

Ekran Resmi 2026 04 28 155636

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

Açılış programı kapsamında, Erol Tuna Vakfı tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Yeni eğitim yuvasının, Trabzon’da uzun yıllar boyunca öğrencilere hizmet etmesi bekleniyor.