Olay, ilçeye bağlı Yenicami Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yenicami Mahallesi Camii'nde imam olarak görev yapan İdris Birinci’den uzun süre haber alınamaması üzerine yakınları durumu polis ekiplerine bildirdi.

Başkan Kaya’dan Silivri’de Ekrem İmamoğlu ve Murat Çalık’a Ziyaret Başkan Kaya’dan Silivri’de Ekrem İmamoğlu ve Murat Çalık’a Ziyaret

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, imamın kaldığı lojmanda yaptıkları incelemede İdris Birinci’nin cansız bedenine ulaştı. Evli ve iki çocuk babası olan Birinci’nin naaşı, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gönderildi.

Ailesi Olay Sırasında Evde Değildi

Öte yandan edinilen bilgilere göre, İdris Birinci'nin eşi ve çocuklarının olayın yaşandığı sırada Dernekpazarı ilçesine bağlı Güney Mahallesi’nde, annesinin yanında olduğu öğrenildi.

Yetkililer, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ve otopsi sonucuna göre ölüm sebebinin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.