Hayatını kaybeden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur için, belediye binası önünde tören düzenlendi. 

Törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediye çalışanları ve ailesi katıldı.

Törende konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda ikinci bir ismi hiç düşünmedim. Kendisine teklif yaptığımda da sağ olsun Trabzon’a koşa koşa bizim yanımıza geldi. 4 yıldır burada birlikte mesai harcıyoruz. Trabzon’da, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı her hizmetin arkasında Ahmet’in emeği vardır. Ortaya koyduğumuz her eserin arkasında Ahmet’in gayretleri ve büyük yorgunlukları vardır. Kendisinden Allah razı olsun. Allah mekânını cennet eylesin, rahmeti ve mağfiretiyle muamele eylesin inşallah. Hizmetinin arkasında, bizim yanımızda dimdik durdu ve şehrimize çok büyük katkılarda bulundu. O açıdan kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum. Allah, çıkacağı bu yolculukta kendisinin yoldaşı olsun. Allah rahmet eylesin. Sevenlerine başsağlığı diliyorum. Şehrimizin başı sağ olsun. Elbette kıymetli eşi, kız kardeşimiz olarak, değerli evladı da evladımız olarak bundan sonraki süreçte ilgi göstereceğimiz ve yanlarında olacağımız kişilerdir. Kendilerine tekrar yüce Mevla’dan sabır diliyorum. Değerli kardeşim, yoldaşım, çok sevdiğim Ahmet Adanur kardeşime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Adanur’un cenazesi, yapılan duanın ardından İskenderpaşa camiine götürüldü. Merhum Adanur, İskenderpaşa camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.

Editör: Haber TS