Trabzon başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’ndeki pek çok ilde rastlanan çift başlı yılan, hayatı kabusa çevirdi. İşte haberin detayı…

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Ufuk Bülbül, Trabzon ve çevre illerde rastlanan tehlike hakkında vatandaşları bilinçlendirdi. Görenler bu hayvana kesinlikle dokunmamalı! Çift başlı yılan tehlikesi, tüm dünyada kıyamet alameti olarak görülür. Bu tehlikeli hayvan, Trabzon'da ortaya çıktı. Vatandaşlar çift başlı yılanı fotoğrafladı ve görselleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Prof. Dr. Bülbül, Trabzon dışında Gümüşhane, Rize ve Bayburt'taki vatandaşların da dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Görüntüsünü inceleyen uzman, bu hayvanın yaşam alanının orada olduğunu ve bu tür yılanın yakalanmaması, hatta dokunulmaması gerektiğinin altını çizdi. Hayvanın evlere yakınlaşma sebebi sadece yiyecek hayvan aramasından kaynaklanıyor. Tek ve çift başlı yılanlar insandan korkup kaçar.

Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne yoğun ilgi Trabzon'daki Ayasofya Camii'ne yoğun ilgi

Doğal ortamlarına girildiğinde korkarlar, doğal olarak savunma mekanizmaları devreye girer ve ısırabilirler. Zehirsiz de olsa acıtabilir, enfeksiyona yol açabilir. Bu hayvanlara dokunulmadıkça bir zararları yoktur. Çift başlılık, bir genetik bozukluktur.

Editör: Didem Bektaş