Trabzon Ortahisar'da devam eden meslek kurslarından biri de çikolata kursu. Ev kadınları kurs sayesinde meslek edinip iş hayatına atılıyor.

Trabzon'da Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu yıl ilk defa butik çikolata kursu açıldı. Çikolata yapımını öğrenen kursiyerler kurs sonunda mesleki sertifikalarını alarak iş hayatına atılıyor. Yemek kurslarından sonra büyük rağbet gören çikolata kursu, Trabzonlu kadınlara dayanak oldu.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi'ne katılan kursiyerler, katkı maddesi olmadan çikolata yapmayı öğreniyor. Katılım oranının yüksek olduğu kursta, ev hanımları meslek edinerek ek gelir elde edebiliyor. kursta temperleme tekniği öğretilirken butik çikolata yapımı hakkında önemli bilgiler aktarılıyor.

Kursta Beyoğlu meşhur çikolatası, dolgulu çikolata ve butik çikolatalar yapılıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı ürünler hazırlanan kursta çikolatadan pasta ve kurabiyeler de yapılıyor.

İlk kurs bitmek üzere. Haftaya yeni kursiyerler eğitime başlayacak. Kursa katılan Trabzonlu ev hanımları, öğrenciler ve çalışanlar var. Kursiyerlerden Gülsüm Mazlum hayalinin çikolata dükkanı açmak olduğunu ifade ederek, kurstan çok memnun kaldıklarını belirtti.

Editör: Didem Bektaş