Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trabzon’a gelen ailelerin çocukları, eğlenceli aktivitelerle trafik eğitimi aldı.

Trabzon Akyazı Spor Kompleksi'ndeki Çocuk Trafik Eğitim Parkı, bugün kapılarını depremzede çocuklar için açtı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trabzon'a gelen depremzede aileler, çocuklarına bu acıyı bir nebze de olsa unutturacak aktiviteler arıyor. Trabzon ise bu konuda üzerine düşeni yapmaya devam ediyor.

’Çocuklar hayde Trafik eğitim Parkı’na adlı etkinlikte akülü araç ve bisiklet sürmeyi öğrenen ve trafik kurallarını dikkatle dinleyen çocuklar için mutlu bir gün oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı birimlerinin de yer aldığı etkinlikte çeşitli oyunlar da gösterildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve erken arefe olarak çifte kutlama yapıldı. 14 yaş altı depremzede çocuklar Trabzon Akyazı'daki bu anlamlı etkinlikte harika vakit geçirdi. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte spor ve itfaiye temsilcileri çocuklara çeşitli eğitimler verdi. Trabzon'daki yurtlarda kalan 300 misafir çocuk bu etkinliğe katıldı.

Hatay’dan Trabzon’a gelen Ahmet Kaya, trafik eğitimlerinde çok eğlendiklerini söyleyerek, ”Trabzon’a geleli bir buçuk ay oldu biz yurtta kalıyoruz. Ben okula gidiyorum. Trabzon’u çok sevdim, çok güzel bir yer. Burada akülü araba ve bisiklet sürüyoruz çok eğleniyoruz. Stresimi biraz olsun attım” diye konuştu.

Editör: Didem Bektaş