Ekmek zammı bir ilde daha kapıda! Trabzon'da ekmeğe zam geliyor iddiası ortaya atıldı. Pek, bir ekmek ne kadara satılacak?

Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon'da ekmeğe zam geleceğini öne sürdü. CHP'li Söğüt, 400 gramlık bir ekmek için tahmini fiyatı da paylaştı.

Fırıncılar Federasyonu çalışanlara asgari ücret zammı gelmesi, un fiyatlarının artması gibi gerekçelerle işletme giderlerinin bir hesap dökümünü bildirmişti. Her şehirde bir maliyet hesabı yapılacak ve ekmeğe zam gelecek.

Trabzon'da şu an 400 gramlık bir ekmek 10 liraya satılıyor. Yüzde 30-40 'lık bir zam söz konusu. Yani Trabzon'da ekmek 13-14 lira civarından satılacak.

Ortahisar Belediye meclisi üyesi Söğüt, zam kararının haklı olduğunu ancak dar gelirli aileler için de bir formül geliştirilmesi gerektiğini hatırlattı. Belediyeler ve fırınlar arasındaki anlaşma ile Halk Ekmek uygulamasından da yararlanılabileceğini hatırlatan Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon'da ekmeğe yapılacak zamlarla ilgili sessiz kaldığını vurguladı.