Kiralık ev fiyatları son yılda rekor kırarken, Türkiye'nin rekoru Trabzon'da. İşte, Trabzon'da ev kiralarında son durum!

Trabzon'daki kiralık evler resmen el yakıyor. Yıllık yüzde 300 zamlanan kiralar ile Trabzon, ülke genelinde en pahalı kiralık evler listesinde zirveye yükseldi. Özellikle evlenecek olanlar ve yaz sezonunun açılmasıyla birlikte emlak talepleri arttı. Trabzon'da fahiş kiralar tartışma konusu yarattı.

Konut ve mesken sahipleri her sene fahiş zamlar yapmaya devam ediyor. Vatandaşı yıldıran yüksek kiralar şu sıralar Trabzon'da uçuşa geçmiş durumda. Peki, Trabzon kiralık evler hangi fiyat aralığında? Yüzde 300 zam oranı ile konut fiyatlarında son durum ne?

Geçen yıl bu zamanlarda ev kiralarında bir dairenin metrekare ücreti 12,5 lira iken, şimdi bu rakam 50 TL oldu. Yıllık cari kira artışı Türkiye ortalaması yüzde 117 iken, bu oran Trabzon kiralık evlerde yüzde 300 ile rekor kırdı.

Trabzon'da ortalama kira fiyatları 10 bin TL'yi buldu. Mülk sahibi eşyalı evini yabancı turiste günlük 5 bin TL'ye kiralayabiliyor.

Editör: Didem Bektaş