Son dönemde Trabzon konut satış verileri ile gündemde. Kentin turizm açısından yabancıların gözbebeği olması, konut satışlarında patlama yaşanmasına vesile oldu.

TÜİK verilerine göre; Doğu Karadeniz illeri arasında son dönemde en fazla konut satışı gerçekleşen il Trabzon oldu. Özellikle yabancılar tarafından talep gören Karadeniz Bölgesi'nin incisi Trabzon'da Rusların ilk tercihi bu evler oluyor.

2022 yılında Giresun'da konut satışları tavan yapmış ve bir sonraki yıl bu oran yüzde 13 artmıştı. 2023 Ocak ayında Ordu'da 716, Giresun'da 517, Rize'de 248, Gümüşhane'de 99 konut yabancılara satıldı. Trabzon'da ise geçtiğimiz ay tam 798 konut satışı yapıldı.

Rusların İlk Tercihi Trabzon

Yabancılara konut satışı söz konusu olduğunda, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde zirve yapan kent Trabzon oldu. Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'nın vatandaşları, Türkiye'de ev almaya başlarken, en çok rağbet gören il Trabzon oldu. Ruslar geçtiğimiz ay ülkemizden 1.557 konut satın aldı. İran ve Irak vatandaşları da Ruslardan sonra bölgeye en çok rağbet eden yabancılar oldu.

Editör: Didem Bektaş