Trabzon'un Araklı İlçesinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi kantininde çalışan O.A.’nın, hafta sonu okulda bulunan bir grup öğretmene silah çekerek tehditte bulunduğu iddia edildi. Öğretmenlerin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan O.A. ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öğretmenleri tehdit eden kantin çalışanının serbest bırakılmasının ardından harekete geçen Türk Eğitim Sen ve Eğitim-Sen saldırıyı kınadı.

Silah ihale yüzünden mi çekildi?

Trabzon'da sağlıkçılardan sonra eğitimciler de saldırıya uğramaya başladı. Eğitimcileri ayağa kaldıran olay Araklı’da yaşandı.  Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde iptal edilen kantin ihalesinin ardından öğretmenler kantinde çalışan O.A.’nın okuldan uzaklaştırılmasını istedi. Bunun üzerine O.A.’nın öğrencilerin ve öğretmenlerin gözü önünde okul yönetimini silahla tehdit ettiği ortaya çıktı. Öğretmenlerin daha önce de şikayetçi olduğu ortaya çıktı.    

TRABZON’UN Araklı İlçesinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi kantininde çalışan O.A., hafta sonu okulda bulunan bir grup öğretmene silah çekerek tehditte bulundu. Öğretmenleri tehdit eden kantin çalışanının serbest bırakılmasının ardından harekete geçen Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen saldırıyı kınadı.

ÖĞRETMENLERE SİLAH ÇEKTİ

Trabzon’da sağlıkçılardan sonra eğitimcilerde saldırıya uğramaya başladı. Eğitimcileri ayağa kaldıran olay Araklı’da yaşandı.  Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde iptal edilen kantin ihalesinin ardından öğretmenler kantinde çalışan O.A.’nın okuldan uzaklaştırılmasını istedi. Bunun üzerine O.A. hafta sonu öğrencilerin ve öğretmenlerin gözü önünde okul yönetimini silahla tehdit etti.   Öğretmenlerin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan O.A. ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öğretmenleri tehdit eden kantin çalışanının serbest bırakılmasının ardından harekete geçen Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen saldırıyı kınadı. Öğretmenlerin daha öncede Kaymakamlığa şikayet dilekçesi verdiği fakat sessiz kalındığı ortaya çıktı.

İKİ SENDİKA OLAYI KINADI

Türk Eğitim Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Dilber,“Toplumsal hafıza kaybı mı cinnet mi nedir bilinmez, eğitimciler olarak, yeni bir saldırı ve tehditle karşı karşıya kalmaktayız. Öğretmen ve öğrencilerin gözleri önünde silah çekilmiş ve tehditler savrulmuştur.  Aslında bu silah tüm eğitimcilere doğrultulmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak, bu menfur girişimi şiddetle kınıyor, yetkilileri acil göreve çağırıyoruz. Okuldaki öğretmen ve öğrenciler için gerekli güvenlik tedbirleri alınmalı, hedef seçilen öğretmenin aile bütünlüğü korunmalıdır” dedi. Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet Ekinci ise “Eğitim ortamlarında kamu çalışanlarına yönelik, öğrencilerin bulunduğu bir ortamda bu türden bir olayın kabul edilebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla ivedilikle ilçe kaymakamının, milli eğitim müdürlüğünün ve emniyet müdürlüğünün bu olaya bir çözüm getirmesi gerekir. Olayı kınıyoruz ve çözümü de ivedilikle bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Günebakış

Editör: TE Bilişim