Trabzon'daki bazı okullarda doğalgaz krizi yaşanıyor. Kaloriferler yanmadığı için öğrenciler eve mi gönderiliyor? İşte haberin detayları...

TRABZON HABER SON DAKİKA... OKULLARDA DOĞALGAZ YANMIYOR MU?

Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, konuya dair önemli açıklamalarda bulundu. Trabzon genelinde 30 civarında okulda yaşanan doğalgaz sıkıntısını doğrulayan Nur, kaloriferlerin yanmaması sebebiyle çok sayıda öğrencinin hastalandığı ve eve gönderildiği yönünde gelen şikayetleri değerlendirdi.

Trabzon'un bazı bölgelerinde doğalgaz dönüşümü henüz tamamlanmadı. Bu olumsuzluk 30'a yakın okulda ciddi sıkıntıya yol açtı. Eğitim Bir Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara da Trabzon'da şu an 6-7 okulun doğalgaz dönüşümü için onaylandığını bilgi verdi. AKSA'ya giden 6 okulun onayı İstanbul'dan gelecek. Pek çok okulun doğalgaz dönüşümü bitti. Ara tatilde tamamı onaylanacak ve projeler başlatılacak.

Tatilden sonra tüm okullarda doğalgazın yanmaya başlayacağını ifade eden Kara, fiziksel sürecin tamamlandığını sadece onayın gelmesini beklediklerini dile getirdi.

Türk Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber de okul ziyaretlerinde doğalgaz dönüşümlerinin tamamlandığını gördüklerini söyledi. "Bize yansıyan bir olumsuzluk yok." diyen Dilber, çocukların mağdur olmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Editör: Didem Bektaş