Yılbaşı gecesi İstanbul’daki ünlü gece kulübü Reina’da 39 kişiyi katlederek 65 kişiyi de yaraladıktan sonra ortadan kaybolan DAEŞ militanı Özbek asıllı Abdulgadir Masharipov’un Trabzon’da görüldüğü ihbarı polisi alarma geçirdi.

KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Türkiye yeni yıla İstanbul’daki Reina katliamıyla girmişti. DAEŞ militanı Özbek asıllı Abdulgadir Masharipov olduğu belirlenen saldırgan, otomatik tüfekle girdiği ünlü gece kulübünde 39 kişiyi katledip 65 kişiyi yaraladıktan sonra kayıplara karışmıştı. Katliamın ardından günler geçmesine ve bütün aramalara rağmen saldırgan bulunamadı.

ŞOK İHBAR GELDİ

7 gündür bütün operasyonlara rağmen yakalanamayan Masharipov ile ilgili flaş bir ihbar yapıldığı da ortaya çıktı. Trabzon’da bir kişi, Reina katliamcısını gördüğünü ve saldırganın Kalkınma Mahallesi ile Konaklar Mahallesi civarında saklanabileceğini bildirdi.

KAMERALAR İNCELENDİ

Yapılan ihbarın ardından harekete geçen Jandarma, Emniyet ve İstihbarat birimlerinin bölgedeki tüm güvenlik kameralarını incelediği, tüm ihbarları en ince ayrıntısına kadar değerlendirdiği öğrenildi.

Kemal BEKTAŞ - KARADENİZ

Editör: TE Bilişim