Trabzonspor’un Basel ile oynayacağı dev maç öncesi TFF ve kulüp başkanları bir araya geldi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açılışı yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Açıklamalarda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Gazeteci Uğur Dündar, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ve futbol camiasının ileri gelenleri bir araya geldi.

İŞTE AÇIKLAMALAR

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi:
6 Şubat’ta meydana gelen deprem bizi derinden etkiledi. Özellikle Türkiye’mizin dün akşam ki bağış kampanyası bir miktar yüreklere su serpti. Biz de aynı duyarlılığı Trabzon’a gelerek futbol ailesi olarak gösteriyoruz. Bu maç bizim için önemli. Tüm dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Acımız çok büyük.  Enkaz altında kalan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kalanlara sabır diliyoruz. Bu maç renk gözetmeksizin Bordo mavi atacak.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ:
Öncelikle Ahmet Ağaoğlu davetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyük bir acı boğazın düğümlediği bir durum. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalanlara sabır. Milli maç havasındayız. Tüm başkanlarımızla buradayız. 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç:
İlk günden beri yaraları beraber saracağız diyeceğiz. Takdire şayan bir dayanışma var. Futbol ailesi olarak ilk günden beri elimizden geleni yaptık ve bugünde buraya Ahmet Ağaoğlu başkanımızın daveti üzerine Trabzonspor’u desteklemeye geldik.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz:
Bir ülkenin yüzde 20’si tarumar oldu. Futbol ailesi olarak Türk insanının en büyük hasreti zor günlerde bir araya gelmek. Türk futbol ailesinin amacı böyle bir durumda Trabzonspor’u desteklemek. Ona güç vermek. Başarısına ortak olmak için buraya geldik. Ben bu güzel resmi çok önemsiyorum. Bu resim aynı zamanda Türk futbolundaki dostluk ve beraberliğin resmi. Bu akşam Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Bu acı günde bir nebze olsun Türk insanına güzel bir gece yaşatmasını diliyorum. Oyunculara başarılar diliyorum.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı:
Ahmet başkanın davetine icabet için hepimiz Trabzonsporlu olarak buradayız. Ben dün deprem bölgesindeydim. Allah bir daha yaşatmasın. Bizim birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Kısa bir süre sonra bunları unutup tekrardan başa dönmememiz gerekiyor. Hepimiz bu birlikteliğin resmini Trabzon’dan vermek için buradayız. Bu afet bir küçük mahşer provası. Allah tekrarını yaşatmasın.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu:
Başkanlarımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu mesaj çok önemliydi. Yaşadığımız felaketin boyutu çok büyük. Bu süreçte en büyük STK’lar olarak neredeyse ülkenin yüzde 90’ınını gönül verdiği futbol ailesinin yöneticileri olarak sorumluluğumuz çok büyük. Gerçekten takdire şayan bir davranış sergiledik. Sorumluluğumuzun elimizden geldiğince yerine getiriyoruz. Benim için bu maç amacına ulaşmıştır. Binlerce hatıra bilet alarak bu gelire katkıda bulunan değerli kulüplerimiz ve taraftarları bu müsabakaya, depremzedelere destek amacıyla birlik beraberlik içinde olduğumuzun mesajını vermek için buralara gelen herkese teşekkürler. Bunun için böyle bir derse ihtiyacımız yoktu.

Editör: Hasan Yılmaz