Türkiye'nin, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin ve Trabzon'un en önemli turistik noktalarından Uzungöl, bayram için hazır.

Kurban Bayramı bu sene Trabzon'da çok yoğun geçecek. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında Doğu Karadeniz Bölgesi'nin incisi Trabzon başta geliyor. Doğal güzelliklerine hayran kalmamak elde değil.

Körfez ülkeleri ve özellikle Arap turistlerin gözbebeği olan Trabzon'da yaylalar, kent merkezi, sahiller tüm tesisleriyle full doldu. Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl de 9 günlük bayram tatiline hazırlandı.

Vadi, yamaç, dere ve doğa manzaralı bu tabiat harikası Trabzon'a 99 kilometre. Çaykara'ya ise 19 km uzaklıkta.

Trekking, yamaç paraşütü, salıncak, bisiklet, at binme, yürüyüş gibi aktivitelere ev sahipliği yapan mekanda pek çok restoran ve seyir terası da bulunuyor. Pansiyon ve alışveriş yerleri de gelenleri mest ediyor.

Kurban Bayramı tatili için bu yaz Uzungöl'e gelenlerin sayısı yine bir hayli fazla. Kurban Bayramı tatili için Uzungöl'deki konaklama tesislerinde yoğunluk yaşanıyor. Şu anda konaklama tesisleri yüzde 80 doldu. 

Kente en yoğun ilgi Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai, Bahreyn, Umman ve Ürdün gibi Orta Doğu ülkelerinden geliyor. Uzungöl, yemekleri, insanları, manzarasıyla çok güzel bulunuyor. Havaların sıcak olmasıyla ve bayram tatilinin gelmesiyle birlikte ziyaretler başladı.