Maraş Caddesi’nden Çıkan Ders Uzunsokak İçin Rehber Oldu

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin son toplantısında alınan kararla, kent merkezindeki prestij alanlarının iyileştirilmesine yönelik adımlar genişletildi. Maraş Caddesi’nde geçmişte yaşanan zemin bozulmaları, bu kez aynı hataların Uzunsokak’ta tekrarlanmaması için örnek teşkil etti.

Trabzon Kültür Yolu Festivali'nde Fatma Turgut Rüzgârı Esti Trabzon Kültür Yolu Festivali'nde Fatma Turgut Rüzgârı Esti

Daha önce agrega döşeme ile başlanan ancak asfalta çevrilen, ardından yüzeyi boyanarak görsel bütünlük sağlanmaya çalışılan Maraş Caddesi, geçici çözümlerle uzun vadeli bir düzen sunamamıştı.


Araç Girişleri Zemine Zarar Veriyor

Uzunsokak’ın postane tarafındaki girişinde yer alan otoparklar, bölgeye araç girişine yol açıyor. Sabah saatlerinde yapılan lojistik sevkiyatlar ise taş zemine ciddi zararlar veriyor. Özellikle meydan girişinde gözle görülür tahribatın oluştuğu belirtiliyor.


Zemin Yenileme Çalışmaları Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, bu sorunun kalıcı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla taban yenileme çalışmalarını da projeye dahil etti. Sadece Uzunsokak’ı kapsayacak olan bu düzenlemenin uygulama detaylarının ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Yenilenecek zeminde kullanılacak malzeme, uygulanacak teknik detaylar ve olası trafik düzenlemeleri gibi başlıklar, açıklanacak kapsamlı proje ile netleşecek.