Karadeniz Sahil Yolu'nda Trafik Kilitlendi Karadeniz Sahil Yolu'nda Trafik Kilitlendi

Cumhuriyetin 100. yılında yapımında son aşamalara gelinen Kanuni Bulvarı Yolu ulaşıma açılacak. Trabzon halkı o günü bekliyor.

Trabzon yakında yeni bir ulaşım güzergahına kavuşacak. Yapımı devam eden Kanuni Bulvarı Yolu hizmete açılmak için gün sayıyor. Yol üzerinde tamamlanan bölümler kısmi olarak trafiğe açılmaya başlandı. Kanuni Bulvar Yolu projesi kapsamında Trabzon'un Çukurçayır, Boztepe, Yenicuma ve Esentepe mahalleleri birleştirilecek.

Çukurçayır 1 Tüneli, Trabzon'un Akoluk ve Yıldızlı Mahalleleri arasındaki geçişi sağlayacak. Bu tünelin açılışı, Cumhuriyetimizin 100. yılına denk getirilecek. 28 kilometrelik Kanuni Bulvarı Yolu'nda bazı bölümler tamamlandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, büyük açılışın 29 Ekim'de gerçekleşeceğini aktardı. Tünel ve bulvar yolu, 2x3 şeritli olacak ve şehrin transit trafiğine hizmet verecek. Nüfusu yoğun mahallelerdeki ulaşımı kolaylaştıracak.

Kanuni Bulvarı Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Yıldızlı Kavşağı'ndan itibaren Aydınlıkevler, Esentepe, Boztepe, Akyazı, Beşirli, Karşıyaka, Erdoğdu, Çukurçayır, Bahçecik ve Yenicuma mahalleleri arasındaki ulaşım süresini kısaltacak.