Türkiye Boks Federasyonu'nun bütçe ayırmadığı için babası Güngör Türk'ün sattığı ineğin parası ile masraflarını karşılayan Oğuzhan Türk (19), Bulgaristan'da katıldığı Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda, Avrupa 3'üncüsü oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, federasyonlara ilk yazısını 27.12.2023 tarihinde gönderdi. E-55713576-125.99-65176 sayılı duyurusunda, "Spor Federasyonlarımız tarafından gerçekleştirilen Türkiye şampiyonalarında katılım payı, akreditasyon vb, adlarla sporculardan hiçbir şekilde ücret talep edilmemesi bahsi geçen konulara hassasiyet gösterilmesi" denildi.

Bright Osayi-Samuel yumruk sorusuna sert bir dille yanıt verdi Bright Osayi-Samuel yumruk sorusuna sert bir dille yanıt verdi

KENDİ İMKANLARIYLA GİTMEYECEKLER
Spor Bakanlığı 28.12.2023 tarihinde ikinci yazıyı gönderdiği E-55713576-125,99-6541486 sayılı yazıda ise "Tüm yaş kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil etmek üzere Milli takım kafilelerinde yer alan sporcu, antrenör veya görevli kişilerin tüm masrafları ilgili federasyon tarafından karşılanması. Milli takım kafilesi olarak kendi maddi imkanları ile hiçbirinin kesinlikle gönderilmeyecektir" denildi.

YILMAZ İLKAY ARIN: SPOR BAKANLIĞIMIZIN ALDIĞI KARARA SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Bu konuları mahkemeye taşıyan ve Spor Bakanlığı teftiş kuruluna şikayetlerde bulunan Türkiye Boks Federasyonu eski Asbaşkanı Yılmaz İlkay Arın, "Sporcu kardeşlerim ve ailelerin bu zulmü yaşamaması için çok mücadele ettim. Spor bakanlığımızın aldığı bu karara sporcu kardeşlerim ve aileleri için çok teşekkür ediyoruz. Yıllardır bunun mücadelesini verdik ve konuyu mahkemelere taşımıştık. Boks Federasyonu harcırahlar ve kendi parasıyla seyahatlere gidenler konusunda başı çeken federasyondu. Biz de bu konuyu mahkemeye taşıdık ve süreç devam ediyor. Şu an çok ama çok mutluyuz. Kredi çekmek, ineğini satmak, arabasını ve tarlasını satma dönemi nihayet bitmiştir. Dün istifa eden yöneticiler ve federasyon eski koordinatörü bu konularda açıklama yaparak yine çağrıda bulunmuşlardı. Spor Bakanlığımız aldığı bu tarihi kararla, aileleri ve sporcu kardeşlerimizi çok mutlu etmiştir. Tüm federasyonlara giden bu yazı bana göre Türk spor tarihinin en önemli kararlarından" dedi.

6575665650acca77d809f1bc

Editör: Haber TS