Trabzonspor’da bu sezon yaşanan hayal kırıklığı, oyuncuların piyasa değerlerine de yansıdı.

Tranfsermarkt’ta dün güncellenen piyasa değerlerine göre Trabzonspor’da neredeyse bütün oyuncuların piyasa değeri düştü.

Bordo – Mavililerin kadrosuna bakıldığında sadece 5 oyuncunun piyasa değerinde yükselme oluştu. Bu oyunculardan 4’ünün Trabzonspor alt yapısından yetiştiği gözlenirken, sezon başında transfer edilen isimlerden sadece Trezeguet’in piyasa değerini yükseltmesi dikkat çekti.

Trabzonspor’da en büyük düşüş yaşayan isimler ise geçen yıl kazanılan şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden biri olan kaptan Uğurcan Çakır ile Rusya’da gösteridği performansla dikkatleri tekrar üzerine çeken Yusuf Yazıcı oldu.

Bu dönem de adı transfer dedikodularına karışan Uğurcan Çakır’ın geçen sezonun ardından 18 Milyon Euro olan piyasa değeri, dün itibariyle 12 Milyon Euro’ya kadar düştü.

Rusya’da yıldızı parlayan Yusuf Yazıcı’nın ise 2 Haziran’da 17 Milyon Euro olan piyasa değeri, bordo – mavililerde bu sezon yaşadığı hayal kırıklığının ardından 9 Milyon Euro’ya kadar düştü.

Trabzonspor’un yeni transferlerinden Enis Bardhi’de en fazla değer kaybeden isimlerden. Geçen sene 2 Haziran’da 8 Milyon Euro olan değeri neredeyse yarı yarıya değer kaybederek 4 Milyon 700 bin Euro seviyelerine kadar düştü.

Valenci’de forma giyerken 2019 yılında 40 Milyon Euro seviyelerini gören Uruguaylı forvet Maxi Gomez’de değer kaybedenlerden. Geçen sene 3 Haziran’da 12 Milyon Euro olan Gomez’in değeri Trabzonspor’da bu sezon gösterdiği performansın ardından 7 Milyon Euro seviyelirine indi.

Trabzonspor’da yeni tranfserler içinde tek değer arttıran isim ise Trezeguet oldu. Trezeguet, Trabzonspor’da en kariyerinin en yüksek piyasa değerine ulaştı. Bordo – Mavili oyuncu geçen sezon 10 Milyon Euro olan değerini 1 Milyon Euro arttırarak 11 Milyon Euro’ya ulaştı

Trabzonspor’da Trezeguet’in yanı sıra, değer kazanan isimler Süleyman Cebeci, Emirhan Zaman, Arif Boşluk ve Hüseyin Türkmen oldu.

yusuf-9

Editör: Haber TS