Trabzon'daki bir girişimci seyyar dükkanında bölgenin en ünlü tatlarından kuymağı bilinenden çok farklı sunumlarla servis ediyor.

Kuymak Karadeniz bölgesinin meşhur lezzetlerinin başında geliyor. Trabzon'da girişimci Murat Onur ise kuymağı 5 yıldır kendi yöntemleriyle geliştirdi ve şimdi kendi dükkanında kuymağı farklı konseptlerle sunuyor. Kuymağı dondurup paketleyen Murat Bey, isteyen olduğunda hazır kuymağı bir dakikada pişirip servis ediyor.

KUYMAK HİÇ BU KADAR FARKLI SUNULMAMIŞTI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Ganita bölgesinde oluşturduğu büfede de farklı kuymak sunumlarını sürdüren Onur, fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

Mönüde; kuymaklı patates, tavuklu kuymak ve kuymaklı makarna bile var. Maksat; kuymağın tek bir şekilde yapılmadığını dünyaya göstermek. Katkı maddesi içermeyen tamamen doğal bu ürünün tadına doyamıyor müşteriler.

Makarnanın sosunda tereyağı, peynir, krema olduğunu söyleyen Murat Onur, bunların hepsinin kuymakta da zaten olduğunu dile getiriyor. Doğal olarak kuymaklı makarna da yapıyor ve yiyenler bu lezzeti çok beğeniyor.

Arap turistler yoğunlukta, az sayıda Avrupalı turist de oluyor. Japon ve Rus turistler de öyle. En pahalı kuymak burada 100 TL. Fiyatlar çok uygun. Hem Trabzon lezzeti dünayay tanıtılıyor hem de farklı şekillerde. Şu anda bu stantta 5 farklı kuymak çeşidi satılıyor. Türkiye'nin ünlü şefleriyle çalışışıyor.

Patatesli kuymak kumpir mantığında oluyor. Kuymaklı dürüm, tavuklu kuymak, makarnalı ve sade kuymak şu an için revaçta. Bu işletme dünyada ilk kez dondurulmuş kuymak yapan yer. 5 yıllık arge çalışmasının ardından bu orijinal fikir hayata geçirildi ve turistlerin beğenisini topladı.