Kamuoyunu Aydınlatma Platformu`nda yapılan açıklamada, "Trabzonspor Sportif`in hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği portföyündeki, Trabzonspor Sportif paylarından yaklaşık 6 milyon adet B grubu hamiline yazılı kısmını, halka açık hale getirerek, İMKB`de beş yıllık süre içerisinde satabilmek veya hisse senetlerinin teminat fonksiyonunu yükseltmek için Merkezi Kayıt Kuruluşu`na başvurmayı kararlaştırdı" denildi.

   Cuma günü kapanış fiyatına göre bu hisselerin piyasa değeri 89 milyon liraya karşılık geliyor. Bu paylar şirketin sermayesinde ise yaklaşık yüzde 24 orana sahip. Trabzonspor Sportif`in yüzde 25`i ise halka açık. 

 Açıklama sonrası Trabzonspor hisseleri yaklaşık yüzde 1.5`e varan düşüşle 14.60 TL seviyelerine geriledi.

Bu konudaki açıklama şöyle:

AÇIKLAMA:

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Şirketimizin hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş., portföyünde bulundurduğu, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş. paylarından, 5.999.995.- adet B grubu hamiline yazılı kısmını, halka açık hale getirerek, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında 5 yıllık süre içerisinde satabilmek ve/veya hisse senetlerinin teminat fonksiyonunu yükseltmek için MKK'na başvurulmasına karar vermiştir.

 Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Editör: TE Bilişim