Trabzonspor’da 53. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Asbaşkan Zeyyat Kafkas, kulübün mali durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kafkas, açıklamalarında 28 Mart 2023 tarihinden itibaren bordo mavili ekibin net borcunun 3 milyar 32 milyon TL olduğunu açıkladı.

Kafkas açıklamalarında "Yönetim Kurulumuzun yönetimi devraldığı 28 Mart 2023 tarihi itibari konsolide net borcumuz 3 milyar 32 milyon TL'dir. Kısa vadeli varlıklar 359 milyon 726 bin 289 TL, kısa vadeli borçlar 1 milyar 780 milyon 891 TL, uzun vadeli borçlar 1 milyar 611 milyon 267 bin 453 TL'dir" ifadelerini kullandı.

Zeyyat Kafkas'ın konuşmasının tamamı şu şekilde:

Başkanımız Ertuğrul Doğan bugün Genel Kurula katılıp sonrasında da Alanyaspor maçını takip edecekti. Fakat Divan Başkanımızın da bilgisi dahilinde bir toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gitti. Akşam da Cumhurbaşkanımızın davetine icabet edecekler.

Yönetim kurulumuz sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı gündeminin ilk sırasına almıştır. Daha makul bir bütçe hedefiyle hareket edilmektedir.

UEFA Lisansı zorunluluğu gereği 31 Mart 2023 tarihi itibariyle 16 milyon Euro tutarındaki futbol ailesi borçları öncelikli olarak ödendi. İhtar çeken futbolcuların alacakları da verildi. Geride kalan 2 aylık süreçte de 24 milyon milyon Euro ödenmiştir. 12 milyon Euro'su başkanımız Ertuğrul Doğan tarafından, 12 milyon Euro'su da başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın gayretiyle borçlanma olarak değil; reklam ve loca satışı gibi kaynaklarla sağlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde kulübümüz UEFA lisansı almıştır.

41 milyon Euro olan takım bütçesinin azaltılması ve yarışmacı bir takım için harekete geçilmiştir. Bazı oyuncularla yollar ayrılmıştır. Şu an itibariyle maaş bütçesi 32 milyon Euro'ya indirilmiştir.

Şampiyon Hoca Abdullah Avcı ile yollar ayrılmış, geçmişinde makul bütçelerle başarılar elde eden Bjelica'ya takım emanet edilmiştir. Transfer ve hazırlık kampının tamamı planlanmıştır. Ligin bitmesiyle harekete geçilmesi kararlaştırılmıştır.

Olağanüstü Genel Kurul'da açıklamış olduğumuz borç Ocak 2023 itibariyle 2.8 milyar TL'ydi. Şubat ve Mart'taki artışlarla 28 Mart 2023'te net borç 3 milyar 32 milyon TL'dir. Kısa vadeli varlıklar 359 milyon 726 bin 289 TL, kısa vadeli borçlar 1 milyar 780 milyon 891 TL, uzun vadeli borçlar 1 milyar 611 milyon 267 bin 453 TL'dir.


Yönetim kurulumuz stadyum sponsorluğu, Kartal tesisleri ve gelir getirecek projeler konusunda çalışmalar sürüyor. Özellikle stat sponsorluğu konusunda başkanımızın camiaya önemli bir müjdeyi vereceğini umut ediyorum.

Altyapı konusunda 1 yıldır çalışma yürütülüyor. Firmamızın ifadesiyle 3 yıl sonra bunların sonucunu almaya başlayacağız.

1461 Trabzon ile iş birliği yaptık. Bunun yanında 3. Lig'e çıkan Sebat Gençlikspor ile oturup neler yapılabilir diye konuşacağız. Yurt dışındaki bazı ülkelerde de pilot takım oluşturmak adına girişimlere başladık.

Editör: Haber TS