Ünlü sanatçı Rafet El Roman, Trabzonspor'un şampiyonluğu sonrasında bestelediği "Işıl Işıl" adlı şarkının hikayesini ve Trabzonspor sevgisini HaberTS'ye anlattı. Ünlü sanatçı, çocukluktan bu yana Trabzonspor'u desteklediğini ve Trabzonspor'un çocukluk sevdası olduğunu ifade etti.

El Roman, futbola olan tutkunluğunun 1977 yılında Almanya'da oturduğu semtin futbol takımı alt yapısına yazıldığı dönemlerde başladığını belirtirken "Şenol Güneş gibi bir kaleci olma hayalim vardı." dedi.

TRABZONSPOR KALBİMİ BÜYÜLÜYORDU

Çocukluk döneminde Trabzonspor'un yaşadığı artarda şampiyonluklar sonrasında oldukça mutlu olduğunu söyleyen Rafet El Roman "A Milli Takımı o yıllarda da heyecanla ve coşkuyla izlerdik. Kalede “uçan kaleci” lakaplı Şenol Güneş vardı. Hep onun gibi olmak istiyordum. Ona karşı duyduğum hayranlık beni Trabzonsporlu yaptı. O yıllarda art arda şampiyon olan Trabzonspor adeta kalbimi büyülüyordu. Memleket Edirne olunca ailede Trabzonsporlu kimse yok, ağabeyim Fenerbahçeli." sözleriyle Trabzonspor'a olan taraftarlık duygularını Şenol Güneş sayesinde elde ettiğini de söylemeden edemiyordu.

TRABZONSPOR'U YÜREĞİMDEN ASLA AYIRMADIM

Kariyer planlamasını yapmak zorunda kaldığını ve futbol ya da müzikten birini seçmek zorunda olduğunu belirten El Roman "Büyük bir futbol adamı olan Şenol Güneş kalede hayallerimi süslüyor, bana ilham veriyordu. Tabi ki hayatım devam ettikçe bir noktadan sonra artık seçim yapmak zorundaydım ve ben müziği seçtim. Fakat bu seçimimden sonra dahi Trabzonspor’u yüreğimden asla ayırmadım. Her ortamda bordo mavi dedim." dedi.

TRABZONSPOR'UN RUHUNU VE HİKAYESİNİ ÇOK SEVİYORUM

Trabzonspor'un dünyada eşi benzeri çok az rastlanır bir sevgiyle sevildiğini belirten ünlü sanatçı "Trabzonspor, benim çocukluk sevdam; Ruhunu ve hikayesini çok seviyorum. Diğer kulüpleri destekleyen insanların da mutlaka haklı gerekçeleri vardır. Ancak Türkiye’de hatta dünyayı düşündüğüm de hiçbir kulüp, hiçbir takım bu kadar içten ve yürekten sevilmiyordur." ifadelerine yer verdi.

İNŞALLAH BAŞARILARIMIZ DEVAM EDECEK

Trabzonspor'un şampiyonluğundan dolayı duyduğu sevinci yazdığı şarkıyla müzik severlerine ve Trabzonspor camiasına hediye ettiğini ifade eden Rafet El Roman, yeni sezonda da Trabzonspor'un başarılarına devam edeceğini belirtti. Üzerine düşeni yaptığını ifade eden El Roman, "Ben de üzerime düşeni bir Trabzonsporlu sanatçı olarak yapmak istedim. Şampiyonluğumuzun son ana kadar kesinleşmesini bekledim. Hazırladığım çalışmanın adını “Işıl Işıl” koydum. Gerçekten de ışıl ışıl bir şampiyonluk yaşadık."

 “Işıl Işıl”

Bir deli gençlik devri Tutku ve coşkuyla geçti Yelkensiz bir gemi gibi Açıldık fırtınada Bir rüzgardan sonra Bir poyraz esiyorsa Güneş doğunca Şimdi yer gök iki renk Bordo güller açıyor Mavi kuşlar uçuyor Bir yıldız kalbimizde Işıl ışıl parlıyor.

haberts.com - Özel

Editör: Hasan Yılmaz