Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Trabzonspor, dün akşam komşusu Bitexen Giresunspor'u 4-2 mağlup ederek 2'de 2 yaptı. Geçen hafta Fatih Karagümrük'ü yenerek moral bulan bordo-mavililer, Giresun'dan da üç puanla dönerek yükselişini sürdürdü. Maça çok iyi başlayan Fırtına, 30 ve 59. dakikada Umut Bozok, 34'te Bardhi ve 72'de Bakasetas'ın (penaltı) golleriyle farka koştu. Ayrıca 80. dakikada giren Hamsik, 90+3'te direğe takıldı. Karadeniz devi dünkü galibiyetle büyük bir hasreti de sona erdirmeyi başarmış oldu. En son 1 Ekim tarihinde Yukatel Kayserispor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen bordomavililer, daha sonra ligde oynadığı 10 dış saha maçında 2 beraberlik, 8 mağlubiyet yaşamıştı. Ev sahibi yeşil-beyazlı takımın sayılarını ise 74'te Faruk Can ve 81'de Bajic kaydetti. Bu yıl seri galibiyet almakta zorlanan Trabzonspor, sezonun ikinci yarısında ilk kez üst üste maç kazanmayı da başardı. Bordo-mavili takım dünkü galibiyetle dış sahadaki 17. puanını almış oldu.

UĞURCAN SAKATLANDI

Kaleci Uğurcan Çakır dün 61. dakikada sakatlanarak çıktı. Bjelica, "İlk yarının sonlarında ağrısı vardı. Kas ağrısı olabilir. Durumunu tam bilmiyorum ama umarım ciddi değil" dedi.

BAKA'DAN 5. PENALTI

Fırtına'nın maestrosu Bakasetas, dün Giresunspor ağlarına 4. golü gönderdi. Kazanılan penaltıda topun başına geçen 29 yaşındaki 10 numara bu sezon 5. penaltı golünü attı. Toplamda 7 gole ulaştı.

80 DAKİKA İYİYDİK

Teknik direktör Nenad Bjelica, ilk 80 dakika çok iyi oynadıklarını söyledi. Hırvat hoca, "80. dakikaya kadar iyi mücadele ortaya koyduk. 80'den sonra ritim bozukluğu yaşamış olabiliriz. Deplasmanda uzun bir aradan sonra kazandığımız için çok mutluyuz. Takım daha kompakt vaziyette. Birlikte neler yapılması gerektiğini daha iyi biliyorlar. Baskıyı nasıl yapacağımız daha iyi biliyorlar. Çalışmak için vaktimiz oldu. Bunları oyunculara aktardık" ifadesinini kullandı.

TARAFTAR UĞURLADI

Bordo-mavili taraftarlar önce Trabzon'dan yola çıkan takımı Vakfıkebir ilçesinden uğurladı. Ardından da takımın maç saatine kadar Giresun'da konakladığı otelin önünden stada yolcu etti. Teknik direktör Nenad Bjelica taraftarlara bu ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber TS