Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'de 22 Şubat Pazar günü karşılaşacakları Trabzonspor maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi.
 
Kasımpaşa Kemerburgaz Tesisleri'ndeki antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Gürcü teknik adam, son haftalarda ligde kendilerine yakışmayan birkaç maç oynadıklarını belirterek, "Çıkış arayan bir Kasımpaşa var. Rakibimizin de puan durumu belli. Şu ana kadarki durumumuz beklediğimden daha aşağıda. Hem performans açısından hem de puan açısından bizim için çok önemli bir maç" dedi.
 
Ligde puanların birbirine çok yakın olduğunu kaydeden Arveladze, "Kalan bütün maçlar bizim için önemli. Lig zorlu geçiyor ve biz de üst sıralarda yer almak istiyoruz. Trabzonspor karşılaşmasında alacağımız bir galibiyet, ligdeki gidişatımız için bize moral verecek" ifadelerini kullandı.
 
Shota Arveladze, "Defansif anlamda ligde şu ana kadar istediklerinizi sahaya yansıtabildiniz mi?" sorusu üzerine de şunları söyledi:
 
"Yapamadık. Son üç sezonda bu kadar gol yiyen bir Kasımpaşa görmemiştik. Şanssızlık, formsuzluk, her ne olursa olsun sonuçta bugüne kadar 38 gol yiyen bir Kasımpaşa var. Geçen sene 34 maçta aşağı yukarı bu kadar gol yemiştik. Çok gol atmamıza rağmen çok gol yedik. Bu konuda mutlu değiliz, ama golü sadece defans yemiyor. Defans hücumdan başlıyor. Onun için savunma anlamında bize herkes lazım, sadece kaleci ve defans değil." 
 
Sakat oyuncularıyla ilgili bilgi de veren Arveladze, "Eren Derdiyok uzun zamandır yüzde 100 takıma katılamadı, ancak iyiye gidiyor. 10 gün veya iki hafta için riske girmek istemiyoruz. Bizim için çok değerli bir oyuncu ve bekliyoruz. Barış Başdaş da adalesindeki sorun nedeniyle son maçlarda oynamadı. Kubilay Aktaş kampta sakatlanmıştı, çalışmalara yeni başlayacak. Scarione de hastaydı. O da yavaş yavaş takıma dahil olmaya çalışacak. Umarım bu oyuncuların birçoğunu pazar günü sahada görürüz" şeklinde konuştu. 
 
Castro: "Kazanmaya ihtiyacımız var"
 
Lacivert-beyazlı futbolcu Andre Castro ise Trabzonspor'la hafta sonu zorlu bir maç yapacaklarını dile getirdi.
 
Portekizli oyuncu, şunları kaydetti:
 
"Biliyoruz, zor bir maç olacak. Bizim için tüm maçlar önemli. Trabzonspor maçı da çok önemli. Geçen sene biz kazanmıştık, umarım bu sefer de aynı şey olacak. Kazanmaya ihtiyacımız var. Evimizde bu sezon çok fazla maç kazanamadık, ama umarım bu sefer olumlu olacak. Üç puanı kesinlikle alacağız. Bunun için de çok daha fazla çabalamamız ve çalışmamız gerekiyor."
Bu arada Kasımpaşa, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir saat gecikmeli başlayan antrenmanla Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Editör: TE Bilişim