Sözlerine Spor Toto Süper Lig'in başlangıcıyla ilgili olarak başlayan Sadri Şener, "Lig biraz farklı başladı. Herkes gece oynarken biz gündüz oynadık. Federasyon herhalde bizi çok sevmiyor. Trabzonspor güçlü bir takım, güçlü bir camia bunun üstesinden gelir." dedi.
 
Trabzonspor'un 2010-2011 sezonu için kupa talebine değinen Sadri Şener sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kupa konusunda girişimlerimiz olduğunda bazı yazarlar bizi eleştiriyorlar ama benim yerimde bir kulüp başkanı olsa bunun dışında yapacağı hiçbir şey yok. Bana derlerse ki 2010-2011 yılında şike olmamıştır, teşvik olmamıştır ben bunu talep etmem. Bunu diyecek bir makam bulamıyorum. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk şike yapılmıştır diyor. Halen bunu tartışıyoruz. Medya ise bunu kapatmaya çalışıyor veya öyle talimat alıyor. Ben ise kapattırmamaya çalışıyorum. Bu yüzden bazen sevimsiz de olabiliyorum. Ben var olduğum sürece bu konuyu kapatamam. Birisi derse ki şike olmamıştır o zaman başkanlığı da bırakırım. Ben bunu devam ettirmek mecburiyetindeyim. Herkes de bunu böyle bilsin."
 
Spor medyasının Trabzonspor'un gasp edilen haklarına karşı duyarsız olduğunu ifade eden Sadri Şener, "Trabzonspor için mücadele veriyorum ama Türk kamuoyu da bu mücadeleyi vermeli. Bir gerçek var ortada ama genelde başka konular daha öne geçiyor." diyerek medyayı da eleştirdi.
 
En son yapılan Kulüpler Birliği toplantısına katılmayan Sadri Şener onlara da tepkisini , "Kulüpler Birliği'ndeki arkadaşlar 2010-2011 sezonunun şampiyonu şudur, bunun böyle tescil edilmesi lazım demeliydiler. Şu kulüpler ceza almalıdırlar demek yerine halen daha gelirimiz nasıl olsun, havuzdan nasıl daha fazla para alırım derdindeler. O yüzden benim orada olmama gerek yok." diyerek dile getirdi.
 
Trabzonspor'un şampiyonluk sayısı hakkında kesin ve sert konuşan Sadri Şener, "Kupanın verilmesinin para tarafı çok önemli değil. Manevi tarafı önemli ve onlar da arkasından gelir. Trabzonspor bu zamana kadar 6 defa şampiyon olmuştu ama ben onu 7 diye telaffuz ediyorum. Tersini söyleyecek bir delikanlı var mı?" dedi.
 
Trabzonspor Başkanı tüm kamuoyunu , "Trabzonspor'un haklarını arama konusunda tavır koyuyorum ama medyada yayınlanma imkanımız bu kadar. Trabzonspor'un tarafında olan spor medyası çok az. Genelde bana yapılan telkinler bu konuyu kapat şeklinde. Ben bu konuyu kapatsam benim dışımda bu konuyu açacak kimse yok. Galatasaray'ın Burak Yılmaz'ı nasıl aldığı  daha önemli haber olarak geçiyor. Biz kupayı almazsak Türkiye'ye  yazık olur. Yarın yine bu olaylar olursa bu şekilde mi çözülecek veya takımın gücüne göre mi uygulanacak? Ben bu mücadeleyle sevimsiz oluyorum ama yapacağım da bu." sözleriyle uyardı.
 
Üzerinde baskıların olduğunu ifade Trabzonspor Başkanı Sadri Şener şöyle konuştu:
 
"Bana telkinler  oluyor ama konuşmaya devam edeceğim. Ya konuşacağım ya da bu işi bırakacağım. O zaman bana gerek yok. Başka arkadaşlar yapar bu işi. Ben boynumu büküp Kulüpler Birliği'ne gitmem." 
 
Sadri Şener Kulüpler Birliği'nin mahkemede Aziz Yıldırım'a destek vermesini de unumayarak; "Kulüpler Birliği mahkemeye geldi Aziz Yıldırım'ı sarılıp öptüler. Üç iskemle solda da ben oturuyordum. Merhaba diyen bile yoktu. Şimdi görmedik seni diyorlar. Ben görülmeyecek adam mıyım?"
 
Trabzonspor'un kaliteli bir kadroya sahip olduğunu söyleyen Sadri Şener transfer konusuna da açıklık getirdi:
 
"Belli transferler yaptık. Bir santrafor ve bir de stoper talebi var. Biz yurt dışından 3 milyon euroya bir oyuncu alırsak o paramızı sokağa atmış oluruz. Bütçemizi zorlayan rakamlarda transfer görüşmeleri yaptık. Halen daha devam ediyoruz ama transfer yapmış olmak için de transfer yapmayız. İyi bir takımımız var ama seyirci çekmek için transfer yapmak şart."
 
Sadri Şener Galatasaray ve medyada yer alan Milan Baros transferi hakkın şu açıklamayı yaptı:
 
"Milan Baros ile ilgili dolaylı bir şey geldi. Galatasaray'ın bıraktığı oyuncuyu bizim almamız doğru bir şey değil. Öyle bir talebimiz yok. Galatasaray ile bu sıralar futbolcu alışverişinde bulunmamız doğru değil. Tepkilerimiz çok basite indirgenmiş olur. Galatasaray'ın Burak Yılmaz'ı alış şekli yanlıştı. Abdurrahim Albayrak Bey biz onu Rus kulübünden aldık diyor. O zaman Galatasaray kulübü futbolcunuzla görüşebilir miyiz yazısı yazdı bize onu Rus kulübüne yazsalardı. Bu parayı bize ödedi bence Rus kulübüne ödemesi lazımdı. Burak bizden gideceğini ama Galatasaray'a gitmeyeceğini söyledi. Gidebilir ama doğru değildir. Hıncal Uluç Burak yılmaz transferinin şeklinin doğruluğunu anlatmak için Sadri Şener'in Trabzonspor'da en sevilmeyen başkan olduğunu söyledi. Trabzon orada gidersiniz sorarsınız."
 
Hukuksal süreci yakından takip ettiklerini söyleyen Sadri Şener, "Biz sadece Türkiye'deki kararları UEFA'ya gönderdik. UEFA Disiplin Kurulu kararı çıktıktan sonra CAS'a başvuracağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne adil yargılanma yoktur diye başvurduk. Bir de Emre Belözoğlu'nun ırkçılığı konusunda başvuru yaptık." diyerek sözlerini bitirdi.